”Vi ska sätta Lidköping på futsalkartan”

FC Lidköping är ett nystartat futsallag som spelar i division 1 norra Götaland. Sex poäng av sex möjliga har de startat med i seriespelet. Futsalmagasinet kontaktade ordförande Dino Husic för att ta tempen på den storsatsande klubben.

Vad har ni för mål för kommande säsong? Jobbar ni mot SFL?

– Det är mycket nytt. För mig personligen ser jag att allt runt omkring funkar och att alla får en bra uppfattning om vad det innebär med futsal första året, även om SFL I Lidköping inte alls vore dumt 2017. Vi är ett elitsatsande lag och det tycker jag vi organisationsmässigt bevisat. Nu är de bara att leverera på plan. 

Hur ser ni på era kommande motståndare i division 1?

– Vi har ingen direkt koll på dom även om vi sett lite klipp. Vi kör på med vårat egna spel och det tror vi starkt på. 

Hur ser truppen ut?

– Vi är väldigt färska på futsal fronten men vi har lyckats knyta spelare på division 2 nivå. Alla har varit utvalda futsal spelare vi velat ha i våran trupp och nu har vi dem. Både nya och gamla spelare kommer komplettera varandra perfekt.   

Lidköping har som sagt startat säsongen strålande med en 6-3-seger mot IFK Lindesberg och 6-2  mot Vivalla Star IF. Att det råder futsalfeber i Lidköping märks väl på biljettförsäljningen. 700 stycken årskort sålda och 580 personer fanns på läktaren vid hemmapremiären.

– Mitt personliga mål är och har alltid varit att få fram en mötesplats för alla människor oavsett bakgrund, att umgås och se bra futsal, det är det jag tror den här staden behöver. Ett lag för folket.

Vi önskar Lidköping all lycka.

LÄS ÄVEN: Allt om Lidköpings kommande motståndare

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img