Färgelanda mönstrar starkt lag i division 1

Färgelanda IF spelar denna säsong i division 1 Norra Götaland och ställer upp med en stark trupp. Förutom att man har behållit truppen från förra säsongen har man kunnat presentera fyra nyförvärv.

I Norra Götaland har Örebro SK Söder precis dragit sig ur, kvar finns fem lag från städerna runt Vänern. Färgelanda från Dalsland har fokus på seriespelet och vill klättra uppåt i seriesystemet.

– Vi ser bara positivt på vårt deltagande i division 1 och har mycket goda chanser att prestera bra. Tidigare år har ju allt fokus legat på cuper, förra året spelade vi 8 stycken och kom som sämst delad trea i en av dem. Denna säsong har vi lagt allt fokus på seriespelet och även blivit mer taktiska och noggranna i varje träningspass vi gör. Vi i div 1 norra har bland annat FC Diaspora från uddevalla och Lidköping som vi ser som favoriter. Men vi vill givetvis blanda oss in i toppskiktet, berättar eldsjälen Linus Karlsson i klubben.

FC Diaspora favoriter

Av de fyra motståndarna så är FC Diaspora från grannkommunen det lag man kan bäst och de får även bära favoritskapets tunga ok enligt Karlsson:

Det är inga mer Dalslandslag i de högsta serierna mer än FC Mellerud då i SFL. Men det är FC Diaspora vi har som favoriter. De har ett spelarmaterial som ser mycket starkt ut för futsal, dem har vi även väldigt bra koll på eftersom de är från Uddevalla. Sen så har vi även en cup som vi arrangerar, den 5 november. Den är redan full,med 20 stycken lag, bland annat många bra lag från allsvenskan och division 1. Där få vi en bra chans att titta på kommande lag i seriespelet. De andra lagen i serien har vi nämligen lite sämre koll på men Lidköping känns farliga med.

I dag spelade Färgelanda två träningsmatcher på hemmaplan. Först mot Ellenö IK (seger 4-2) och Skärhamns IK (seger 3-1) som spelar i division 1 Nordsvästra Götaland. På måndag spelas nästa match, mot IK Oddevold (förlust 2-4) som även de spelar i den Nordvästra serien. Matchen mellan Skärhamn och Ellenö slutade 13-0.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img