Första segern för Skoftebyn

Skoftebyns IF, som många trodde skulle vara med och kriga om slutspelsplatserna, har börjat säsongen trevande med tre förluster på lika många försök. I deras fjärde match skulle de dock visa sina kvalitéer och vinna över Torslanda IK.

903 stycken personer på läktaren. Torslanda startar matchen i ett högt och aggressivt tempo medan Skoftebyn känns ängsliga, kanske det börjat sätta sig i huvudet att man ännu inte tagit några poäng? Det dröjer dock bara 5-7minuter innan Skoftebyn vaknar till liv och förstår att matchen faktiskt har startat. Resterande av första halvlek var en jämn historia som absolut inte saknade chanser, men tack vare två bra målvakter och utespelare som agerade målvakter så var det fortsatt mållöst efter 20 spelade minuter.

Redan tre minuter in i andra halvlek tar Torslanda ledningen via en stenhård frispark. Skoftebyn kvitterar genom Agon Beqiri i den 27 minuten men Andreas Haglund ger återigen Torslanda ledningen relativt omgående. Nu ändrar sig matchbilden något och Torslanda lägger sig mer kompakt i försvar och Skoftebyn blir tillåtna att trilla boll. Skoftebyn tar tillvara på en retur och kvitterar. Tre minuter kvar av matchen så kommer 3-2 till Skoftebyn via ett inlägg som styrs i mål av en Torslanda spelare. Jokerspel för Torslanda som sätter en enorm press mot motståndarmålet, dock resulterar det i att Skoftebyn sätter avgörande 4-2 i tom kasse. En härlig och spännande match, och av dom 903 personerna på läktaren, kan det inte varit många som gick hem och varit missnöjda över vad dom beskådat.

Matchfakta

SFL Södra

Skoftebyns IF – Torslanda IK 4-2 (0-0)

Målskyttar, Skoftebyn: Krister Andersson 2, Agon Beqiri, Jonas Emanuelsson.

Målskyttar, Torslanda: Andreas Haglund, Andreas Jernarp.

Läs även: Lekstuga i SFL?

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img