Rastacupen avgjord – så gick det för SFL-lagen

Tjugonionde upplagan av Rasta cupen gick av stapeln i helgen i Vänersborg.

24 stycken herrlag och 20 stycken damlag skulle göra upp om prispengarna och pokalerna.

I herrturneringen så medverkade några lag från de högre serierna. FC Mellerud och Skoftebyns IF från SFL, och Färgelanda från division 1 är de lag som spelar i seriesystemet.

Och det skulle visa sig att det fanns en anledning till det. Skoftebyns IF, som på söndagen spelade en spännande match i SFL mot Torslanda, ställde under slutspelsdagen upp med ett ungt lag och kom på en hedrande femteplats.

FC Mellerud tog sig till semifinal, men där blev regerande mästarna Håfreströms IF för tuffa. Slutresultatet skrevs till 2-3. Den andra semifinalen spelades mellan Liberta FC och Färgelanda, där Färgelanda stod som segrare efter en 5-1-seger.

En rafflande final

Håfreström chockstartade finalen och gjorde mål omgående bakom turneringens bästa målvakt Håkan Andersson (Färgelanda). Färgelanda kvitterade, och gjorde även 2-1 i början på andra halvlek. I matchens sista minut stängde sedan Alexander Karlsson matchen via sitt 3-1-mål i tom kasse.

Linus Karlsson i Färgelanda IF har inget annat än positiva saker att säga om helgen som varit.

– 20-3 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Vår defensiv och vårt målvaktspel sitter i varje match och vi vet att vårt kontringsspel är sylvasst. Titta på vår trupp jämfört med den senaste seriematchen så förstår man att vi har väldig många duktiga spelare till förfogande. Det är en väldigt angenäm situation.

Linus hoppas nu att denna segern innebär en fullsatt hemmapremiär i division 1 på lördag.

Färgelanda IF:s spelare Gustav Carlsson summerar helgen:

– Bra offensiv vinner matcher, bra defensiv vinner mästerskap.

I damernas turnering segrade IK Rössö, men det kunde med lite otur varit över för laget redan i slutspelsgruppen. Rössö och Åsebro hamnade nämligen på både samma poäng och målskillnad.

I reglerna stod det att slantsingling skulle avgöra vem som skulle ta sig vidare till semifinal. Men en inlämnad protest, som blev godkänd av tävlingsledningen, ledde till att lagen fick avgöra det på straffar.

Resultat

Herrar.

  1. Färgelanda IF
  2. Håfreströms IF
  3. Liberta FC och FC Mellerud

Damer.

  1. IK Rössö
  2. Lidköpings FK
  3. IK Gauthiod och Skoftebyns IF

LÄS ÄVEN: Nyförvärv imponerade. 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img