Futsal med extra allt när Malmö besökte Torslanda

Det var lördag och äntligen dags för lite kvalitétsunderhållning på bästa sändningstid, som man brukar säga i televisionen. Torslanda tog emot Malmö i Torslandahallen där förväntningarna var stora på både Torslanda, med två nyförvärv i matchtruppen i form av Hampus Furublad samt Victor Edvardsen, och Malmö med sina landslagspelare i Robin Armandt, Kristian Legiec och Patrik Burda.

Malmö, som inledningsvis inte förlorat en enda match ställdes mot ett hungrigt Torslanda som förlorat två och vunnit en. Skånepågarna var inledningsvis de dominanta laget då Torslanda knappt fick nudda bollen. Torslanda valde att backa hem och kontra vilket skulle visa sig vara ett riktigt framgångsrecept.

Efter hårt skott rakt i magen på Andreas Bertilsson är han blixtsnabb med ett långt utkast som når Felix Larsson Jigliden som för dagen spelade med nummer 31 samt namnet Gonzales på ryggen som läckert placerar in bollen bakom landslagsmålvakten Robin Armandt.

Larsson Jigliden var inte nöjd där, utan bryter ett Malmöanfall för att lägga en urläcker diagonal pass, från ena icke-existerande hörnflagga till den andra och Joel Pettersson som med en höger-bredsida kan trycka in bollen ribba in och det stod nu, hör och häpna, 2-0 till Torslanda.

Mohammad El-Kayed kunde därefter fixa en frispark åt Malmö där Torslanda gav väldigt mycket respekt för Kristian Legiec som man trodde skulle skjuta, men istället väljer att passa Faruk Senli som fick till en riktig kanonträff som till och med fastnade i målet bakom annars storspelande Andreas Bertilsson och det var reducerat till 2-1.

Hela hallen blev tyst och båda lagen hade därefter klara lägen att göra mål men det skulle bli ett par hårda närkamper, bland annat en där Andreas Haglund vinner bollen tio meter från målet och skjuter ett ganska maskerat skott som går i stolproten bakom en täckt Armandt som inte verkade se något alls och därmed inte hade en chans att ta bollen. Detta medför att Torslanda leder med 3-1 i matchen, ett resultat som står sig till pausen.

Andra halvlek börjar ganska direkt med att Mohammad El-Kayed drar på sig sitt andra gula kort för dagen, då han gestikulerar mot domaren. Detta resulterar i ett rött och dessutom en två minuters utvisning när Torslanda får spela med en man mer.

Torslanda, som inte var det laget i matchen som ville styra matchen fick press på Malmö men detta resulterade inte i ett mål, istället skulle Torslanda, som många andra gånger i matchen, få en kontring. Med tre spelare mot en, som blev till tre mot Armandt lyckas Victor Edvardsen efter mycket om och men, efter en mycket tilltrasslad situation, trycka in 4-1 för sitt Torslanda. Första målet för debutanten i den svarta dressen.

Malmö kände efter detta att man behövde göra något radikalt för att ändra matchbilden och bestämde sig för att börja plocka upp Robin Armandt (som faktiskt satte kvitteringen för Malmö mot IFK Göteborg) i anfallen för att således skapa ett spelövertag.

Man skapar därefter ett ganska bra tryck mot Bertilsson och Torslandaförsvaret, vilket gör att man tar sin timeout för att prata igenom hur man skall försvara sig. Man väljer att hålla en tajt box och fortsätta med sina kontringar, vilket får Armandt springa snabbt tillbaka flertalet gånger för att Torslanda inte skall få öppen kasse.

Därefter skulle vi få se en väldigt, med betoning på väldigt, tråkig scen när Andreas Jernarp tappar bollen högt vilket leder till en kontring för Malmö, där Jernarp springer för kung och fosterland och kommer in väldigt hårt i en situation med Daniel Burda.

Detta resulterar i ett ganska stort tumult och en hel del känslor, men framför allt så ligger Burda kvar och har ordentligt ont. Ambulans tillkallas till platsen och efter mycket om och men kan man få in honom i ambulansen för vidare vård på sjukhus.

Spelavbrottet som uppstår i väntan på ambulans och vård blir på cirka en halvtimme, kanske fyrtio minuter.

Jernarp får i alla fall ett rött kort medan Patrik Burda får ett gult efter tumulten som uppstod efter tacklingen.

Uppehållet leder till att lagen i princip får värma upp på nytt, men matchen kan återupptas till slut. Malmö får efter uppehållet spela med en man mer vilket sätter ytterligare tryck på Torslanda när Armandt förstärker i anfallet och man lyckas också reducera matchen till 4-2 genom Patrik Burda och det kändes som matchen plötsligt levde igen.

Både Burda och Legiec, samt Armandt fick slita något enormt, vilket kan ha medfört att de mattades av i slutet på matchen och då var det proppen ur för Torslanda. Andréas Haglund tar ner en långboll, vänder och skjuter in 5-2. Joel Pettersson får bollen när Torslanda som många andra gånger i matchen kontrar och skjuter oannonserat en tåpaj som leder till 6-2.

Den andra Torslandadebutanten för kvällen, Hampus Furublad, ville inte vara sämre än Edvardsen, då han efter skottförsök av Legiec täcker bollen och i princip kan rulla in bollen i öppet mål. Det första och kanske lättaste målet han kommer göra i sin futsalkarriär.

Kristian Legiec fick efter sex ackumelerade frisparkar chansen att lägga en 10-metersstraff vilket Andreas Bertilsson räddar och sedan händer inte så mycket mer.

Matchen slutar alltså 7-2, överraskande, till Torslanda IK Futsal mot Malmö City FC. En match som tyvärr lär bli ihågkommen som den match då Daniel Burda skadade sig.

En stor eloge till båda lagen ändå som klarar av att spela klart matchen utan några större oschysstheter.

Dessutom vill skribenten passa på, och även uppmana alla andra futsalälskare, att skänka en tanke till Daniel Burda. Aldrig roligt när något sådant här händer. Hoppas skadan är så lindrig som möjligt och att vi snart kan se dig på fötter igen!

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK Futsal – Malmö City FC 7-2 (3-1)

Målskyttar, Torslanda: Felix Larsson Jigliden, Joel Pettersson (2), Andréas Haglund (2), Victor Edvardsen, Hampus Furublad

Målskyttar, Malmö: Faruk Senli, Patrik Burda

LÄS OCKSÅ: Tuff match i kamratmötet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img