Dahlbeck lånas ut till ÖSK: ”En perfekt lösning”

Han var en tongivande spelare i Kåre Futsal och Djurgårdens IF Futsal fick upp ögonen för Erik Dahlbeck. Men i samma veva flyttade han till Örebro för studier och har inte kunnat leverera någon speltid för Djurgården i seriesammanhang. Därför har man nu kommit överens med Örebro SK om en utlåning, fram till eventuellt kval till Svenska Futsalligan.

Djurgården körde över Söderhamn i seriepremiären och har fortsatt leverera stora segrar sedan dess. Seriesegern har man i en liten ask efter fyra raka segrar och 53 plusmål på kontot.

Men nu lånas Dahlbeck ut till Örebro, som gått en aning knackigt de senaste matcherna.

– Detta är en perfekt lösning för både oss och Erik. Vi har en trupp för att vinna serien utan Erik, men han är aktuell om vi får många skador, dessutom vill vi verkligen ha med honom i ett eventuellt kval. Att Erik håller sig i matchform är oerhört viktigt för oss. Vi får tacka Johan (Ivhall) i ÖSK som hjälper oss att hålla igång honom och vi hoppas verkligen att ÖSK får nytta av Erik, säger Djurrgårdens tränare David Bergqvist på sin hemsida.

Erik själv är minst sagt nöjd med chansen för spel i SFL.

– Det ska bli roligt att få mäta sig med landets bästa lag och jag tror att jag kommer kunna bidra till ÖSK när jag fått några träningspass i benen. ÖSK har ett mer individuellt skickligt lag, medan Djurgårdens anfallspel bygger på kombinationer. Visst blir det en liten omställning, men det tror jag kan bli utvecklande.

Dahlbeck får dock vänta på en eventuell första SFL-match då serien nu tar några dagar ledigt under landslagsuppehållet.

LÄS ÄVEN: Örebro vann äntligen igen – efter två matcher med poängtapp

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img