Sanslös målorgie i seriepremiären

En seriepremiär brukar betyda premiärnerver och lite kantigt spel. Men inte när Djurgårdens IF FF sparkade igång sin säsong mot IFK Söderhamn i division 1 Norra Svealand.

15 sekunder tog det att sätta det historiska första seriemålet för Djurgården fusal som startade upp inför sommaren. Sedan rann det bara på för hemmalaget. Med en 7-0 ledning i paus så fick man eld i baken inför andra halvlek och malde ner sina motståndare, som haft stora defensiva problem inledningvis på säsongen. Söderhamn har på två matcher släppt in 51 mål.

Även om Djurgården släppte ett bakåt i premiären, så var man desto mer effektiva offensivt. I andra halvlek blev det hela 24 mål. Anmärkningsvärt är att målvakten Emil Gustavsson gjorde 7 av målen och leder nu skytteligan.

Inför säsongen hade Djurgården träningsspelat mot SFL-klubben Nacka juniors (1-7)och Söder Futsal (1-2).