ÖSK stänger av sin skyttekung

ÖSK stänger av sin skyttekung Senad Berisha, efter att Berisha kallat ordförande Johan Ivhall för ”smuts”.

Det är Nerikes Allehanda som rapporterar om incidenten, där det hela startade med att Ivhall frågat Berisha om han kunde tänka sig att avstå sin novemberlön. Det var dock något som Berisha inte kunde acceptera, och ville dessutom att ÖSK skulle betala en släpande lön från förra säsongens två sista månader.

Ivhall ansåg att ÖSK gjort rätt för sig, och betalat ut full ersättning för tidigare säsonger. Ord stod mot ord, och i konversationen som följer kallar bland annat Berisha Ivhall för ”smuts”.

– Jag var förbannad, rent av galen. Jag menade inget personligt mot Ivhall, utan det han håll på med var smutsigt. Men det var fel av mig att utrycka mig så. Femton minuter senare fick jag ett samtal av sportchefen (David De Fataki) som berättade att jag var avstängd från klubben tills vidare, berättar Berisha till Nerikes allehanda

Parterna satte sig ner under gårdagskvällen (onsdag) för att diskutera situationen. Berisha fick då ett ultimatum: Spela gratis för klubben, eller bli avstängd tills kontraktet går ut den 28 februari.

– Det var ett hot. Jag tog fem minuter för mig själv och kom sen tillbaka och tackade för min tid i föreningen. Man kan inte behandla spelare på detta viset, jag skulle inte ens får träna med laget säger berisha till NA

Sportchefen bekräftar

Sportchefen bekräftar att man gett Berisha det aktuella ultimatumet.

– Antingen spelar han gratis, eller så blir han avstängd och kan lämna föreningen. Vi vill inte sätta några käppar i hjulet om han vill byta förening. Detta är styrelsens beslut. Men även som sportchef måste man agera om man inte kan respektera varandra, säger Fataki till Nerikes allehanda.

Berisha säger även att nya klubbar redan har visat intresse och att hans innestående lön ska betalas ut, efter att bevis lagts fram för att lön från tidigare säsong inte betalats ut.

Senad Berisha gjorde föregående säsong 20 mål i SFL norra.

Läs även: Futsaloraklet förbryllas

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img