Futsaloraklet hyllar och förbryllas

Vi har nu passerat den första tredjedelen av SFL-säsongen, och publiken har ökat även om det är med vissa undantag från Stockholmslagen och Malmö.

Jag hoppas därför att Bajen går upp, och att någon av Söder eller Nacka åker ur på sikt. Falcao tror jag kommer heta något annat i framtiden.

Folkfest i norr och söder, samt i Lidköping och Bajenland. Kul!

Vill också passa på att hylla Kristian den Store (Legiec). Skånes okrönte futsalkung som har fått ordning på Malmö efter två svåra år. Söderserien är hetare än på länge! Och samtidigt får jag be Borås om ursäkt då det faktiskt börjar lukta slutspel. Väldigt tidigt ännu, men fyra poäng ner till Blåvitt ser onekligen intressant ut.

Kul för serien och publiken. Tyvärr tror jag Mellerud bara får göra en säsong i SFL för denna gång.

Vill även hylla och tacka Leif Järnqvist som fick kasta in handduken i förra veckan. Mycket modigt och stort av Leif att gå ut i pressen o lägga korten på bordet. Jag har här, och vid andra tillfällen, varit hård mot Leif i min roll som skribent, men som före detta kollega till Leif så vet jag vad han betytt för ÖSK/Spartak och svensk futsal.

Vi har några få svenska ledare med den futsalkunskapen som “Leffe” besitter. Därför gör det extra ont att det blev som det blev. Men samtidigt är det lättare att sparka en tränare än fyra-fem spelare mitt under säsong.

Sedan kan frågor ställas om det var fel värvningar eller inte av ÖSK. Och vad som är rätt eller fel får framtiden utvisa. Jag vet vad jag tycker, men det kommer senare. Jag kan i alla fall konstatera att ÖSK ser inte just nu ut som SM-finalister i alla fall.

Jag hoppas vi snart får se “Leffe” på plan igen. Kanske i någon förbundsroll.

Det som dock förbryllar är domarinsatserna som gång på gång kommer upp till diskussion. Här har domarförbundet något att jobba på. För ska vi utveckla svensk futsal så måste vi få med oss domarna på tåget.

Just nu håller de inte nivån, och vi måste börja diskutera det. Och inte som det är nu när vi motarbetar varandra.

Så min uppmaning blir:

  1. Domarna, släpp prestigen. Sätt er ner med både tränarna och Per Broberg med fler och diskutera vart vi vill komma.
  1. Klubbarna måste försöka hjälpa domarna och inte som nu mest kasta skit och göra löjets skimmer över dom.  

Det var allt för den här gången. Nästa vecka ska jag hissa och dissa vårt omtalade landslag.

Futsaloraklet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img