Söderqvist med första landslagsmålen när Sverige vann enkelt

Sverige mötte under söndagseftermiddagen Grönland i den sista matchen i femnationsturneringen Nordic Cup.

Grönland, som tog en överraskande 4-3-seger mot Norge, fick det tufft. Sverige vann nämligen med hela 5-0.

Ungefär fem minuter in i matchen satte Nicklas Asp 1-0, och bara strax därefter utökade Fredrik Söderqvist ledningen till 2-0. Hans första mål i landslaget.

I den andra halvleken var det fortsatt inget snack om saken. Även då fortsatte Sverige att spela frejdigt, och ledningen kunde sedan utökas till hela 5-0. Målskyttar där var Fredrik Söderqvist, som därmed satte sitt andra, Sargon Abraham och Aday Kaplan. Kaplan gjorde i och med det också sitt första mål i den blågula dressen.

Sverige-Grönland 5-0 (2-0)

Målskyttar, Sverige: Fredrik Söderqvist 2, Nicklas Asp, Aday Kaplan, Sargon Abraham.

LÄS ÄVEN: Se målen från matchen mot Finland