”Nej, Chekroun. Jag är ingen spion.”

Klockan började närma sig 20.00 och jag hade efter samtal med Mathias Etéus fått reda på att IFK Göteborg Futsal tränade i Prioritet Serneke Arena. Jag begav mig, utan Blåvitts vetskap, i förväntan för att se dem träna på avstånd och skriva lite om vad som hände, kanske få prata lite med spelarna. Det skulle visa sig att jag skulle få uppleva lite mer än bara det…

Prioritet Serneke Arena. IFK Göteborgs skrytbygge som huserar skola, akademi, inomhusplan, gympahallar, konferens, restaurang, ja till och med en skidanläggning är platsen jag befinner mig på. Jag kommer lite sent in i träningen, det är i alla fall vad jag tror, då jag går in genom det maffiga spektakel som inte går att missa från avstånd.

I hallen jag tror är den de skall träna i springer det runt innebandytjejer och trots min ringa erfarenhet av futsal konstaterar jag ganska snabbt att detta inte är IFKs A-lag som laddar för derbyt mot Torslanda. Dörren in till andra hallen verkar låst och koden jag fått från ett tidigare evenemang verkar inte fungera.

Receptionisten säger att jag måste ha en kod, något de inte kan fixa åt mig. De säger åt mig att jag på något sätt kan slingra mig in, men hur vet de inte. Jag går in till den stora inomhushallen där korpen verkar stå på schemat. Visst verkar det roligt men det är inte därför jag är här. Min tanke är att ta tempo på de två senaste årets mästare som tappat en duktig målskytt i Mathias Etéus men också fått tillbaka viktig försvarskugge i Simon Chekroun och möjliga ersättare till Etéus, Anton Lundqvist.

Efter fyrtiofem minuter kommer jag in till hallen där jag ser blåvita försvarande mästare springa omkring. Dörren in är låst men en innebandytränare kommer till räddning snabbt när han skall lägga in ett par bollar i något förråd.

Jag smiter in och sätter mig på en bänk och får givetvis blickar. Simon Checkroun känner sig efter en stund manad att gå fram och fråga vad som står på och jag förklarar att jag kommenterar deras matcher och skriver för Futsalmagasinet. ”Jag var tvungen att fråga så du inte var en spion”, ursäktar han sig, vi hälsar på varandra och han springer iväg för att fortsätta en avslutsövning de kör. Målvakt Sam Noori kastar ut bollen, de kör två varianter med tränare Anders Magnusson som försvarare där Noori får göra ett par kalasparader trots övertag för anfallarna.

Hit var den ackrediterade pressen tillrättavisade

Chekroun verkar lättad över beskedet att ingen spion tagit sig in på deras träning, även om säkerheten på Prioritet Serneke Arena kanske inte håller samma kvalité som spelet jag får bevittna.

Efter ett tag sätts tränare Magnusson på bänken och man beslutar sig för att köra fyra mot fyra. Nicklas Asp, lagkapten inte bara för Änglarna, utan också landslaget dikterar tydligt hur han vill ha det. Det är inte bara Asp som låter utan snacket mellan spelarna får träningen att se ut som en polsk riksdag. Spelarna får kämpa, inte bara för att överspela kanske Sveriges bästa försvarsduo Nicklas Asp och Simon Chekroun, utan också för att höra varandra.

Kristoffer Melin, mångårig slitvarg defensivt som också kan överraska med ett och annat mål då och då blir påmind av att inte gå för hårt de första anfallen när Asps fyra istället anfaller. Man har många goda intentioner när de kör, men det känns som killarna känner varandra utan och innan när de försöker överlista Noori som verkar vara på riktigt gott spelhumör, när han parerar det ena efter det andra avslutet.

Man bestämmer sig för att köra korta matcher, fyra matcher om tre minuter där Chekroun vill visa på sina nya målvaktsmoves, men får inga direkta utmaningar där han får visa vad han går för. Spelet är ganska avvaktande, en del felpassningar och man pratar ordentligt med varandra. Just pratet är väldigt intressant, man har gått in den här säsongen som regerande mästare för andra gången men säsongsinledningen har varit minst sagt tung.

När första matchen är slut tar tränare Magnusson ett rejält snack med killarna och uppmanar dem att ta tag i sin egen prestation, något som verkar få resultat direkt.

Anton Lundqvist slår en underbar passning genom hela andra lagets box till Emilio Rossi som friställer Kristoffer Melin, men som verkar ha fel sko på fel fot och missar öppet mål. Efter att ha vunnit tillbaka bollen i nästa sekvens beslutar sig Lundqvist för att göra det själv istället och skjuter också mål bakom en chanslös Checkroun.

Lundqvist med en riktigt fin djupledare

Tempot är högt och killarna verkar hungriga, dock är det bara Haidar Bejan som får hål på Noori ikväll. Nicklas Asp får bland annat ett läge efter ett stolpskott där han får öppet mål men också prickar stolpen. Det är inga direkt akademiska ord som kommer ur hans mun och Noori verkar vara bra kompis med sina stolpar.

Man of the träning – Sam Noori som verkade klätt ut sig till kinesiska muren och ville inte släppa något förbi sig.

Motstånd på lördag är Torslanda borta, som för övrigt slog Malmö i en riktigt målrik föreställning, som definitivt kommer bjuda upp till dans. Träningen är slut och tränare Magnusson säger ett par valda ord innan han lämnar salen.

Kvar är nio riktigt taggade änglar som börjar samla ihop bollarna, snacka skit och stretcha. De har nog ingen idé vem som sitter på andra sidan salen men verkar inte störda. En helt vanlig dag på jobbet för mig som skribent och IFK Göteborg Futsal som verkar vana med hård mediabevakning på sina träningar i Prioritet Serneke Arena.

LÄS OCKSÅ: Rossi inför derbyt mot Torslanda

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img