Rossi: ”Det kommer vara prestige i varje duell”

Efter besöket i Prioritet Serneke Arena och IFK Göteborg Futsals träning fick Futsalmagasinet även sig ett snack med Emilio Rossi.

Emilio Rossi, vad säger du om matchen mot Torslanda på lördag?

– Torslanda IK, som tidigare var Avenyn, och vi känner varandra. Jag tror det kommer vara prestige i varje duell. Matchen kommer bli tuff men jag tror Blåvitt är starkare.

Han fortsätter och nämner de två tunga starterna på säsongerna man gjort som regerande mästare där man enligt honom behövt en förlust för att komma tillbaka. Han nämner förlusten mot Borås som var viktig för att laget skulle vakna.

Han nämner också det faktum att han spelar fotboll med Torslanda IK utomhus och därför känner till en del spelare även i Torslandas futsallag.

Vad slutar matchen och vem gör mål?

– 2-4. Jag gör ett, Asp ett, Mönell ett, och…

Han tänker lite innan han säger att han tror att Stefansson även gör ett.

På frågan om en av de nya sakerna för i år, att tre varningar genererar en avstängning likt fotbollen, svarar han att han tycker att det är bra. Man får enligt honom tänka efter mer i situationerna, när man har två varningar går det inte att smälla på hur som helst.

Angående Nordiska Mästerskapet tycker Rossi att Sverige gjorde fyra bra matcher, där man förtjänar att vinna över Danmark, men måste vara noggrannare. Dessutom tycker han att man nu kommer upp i samma nivå som Finland som länge dominerat futsalen i norden.

Han tycker det är bra att spela i en ”blåvittfyra” likt man gjort i landslaget tidigare, men nu när Etéus är skadad och lagt skorna på hyllan frågar jag honom hur han skulle formera en blåvittfyra.

– Det är många som är bra så jag väljer att inte svara någon specifik spelare.

Diplomatiskt sagt av en förväntansfull Emilio Rossi. Utsände tackar för intervjun, knäpper en bild och Rossi springer för att samla ihop de sista bollarna i bollnätet och inte missa sin skjuts.

Vi ses på lördag, Emilio!

LÄS OCKSÅ: Förbundets ordförande positiv till Futsal

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img