Borås AIK hoppas kunna förlänga segersviten: ”Visst är jag lite förvånad”

Borås AIK öppnade säsongen med tung förlust borta mot IFK Uddevalla Futsal. Sedan dess har formkurvan pekat spikrakt uppåt.

Efter fem omgångar placerar sig laget på en andraplats, en poäng bakom just IFK Uddevalla. Och säsongens kanske starkaste prestation var när de tvålade dit fjolårsmästarna IFK Göteborg med 4-2.

Under lördagen beger sig Borås till Skåne för match mot Malmö. Ett möte som tränaren Petter Florentin ser fram emot.

– Det ska bli roligt. Malmö har både jag och Borås mött flera gånger, och de har ju landslagsspelarna Kristian Legiec och Daniel Burda som man får hålla extra koll på, berättar han för Futsalmagasinet.

Sedan förlusten i premiären har laget tagit fyra raka segrar, och kanske har det gått lite bättre än väntat?

– Ja, det får man väl säga. I alla fall med antalet segrar och poäng. Samtidigt känner jag till det här laget väldigt bra, och vet vilken hög kapacitet de har. Så visst, antalet segrar är jag lite förvånad över, men absolut inte spelet.

En stor framgångsfaktor sägs av många vara just Florentin, som har skött sin tränarsyssla på allra bästa sätt.

– Jag har egentligen inte förändrat så mycket. Jag har försökt att få ihop en bra grupp av det här gänget. I grund och botten är det här ett kompisgäng från Borås, som känner varandra väl och har spelat tillsammans länge. Min uppgift har varit att få in det taktiska tänket, och att även få laget att jobba som just ett lag. Det ska vara ett lag utan individualister.

Lagets segerskörd kan dock medföra något negativt, anser Florentin. Därför har han varit noga med att trycka på en väldigt viktig sak för spelarna.

– Vi måste verkligen ta en match i taget, så är det bara. Annars funkar det helt enkelt inte.

LÄS ÄVEN: Mardrömsdebut för nye ÖSK:aren

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img