”Jag sa till grabbarna att showa, bara vi vinner”

FC Mellerud har efter en knackig inledning av säsongen verkligen hittat formen.

Under helgen som var slog de först Skövde United på hemmaplan under fredagen, för att sedan trycka dit de regerande mästarna IFK Göteborg på bortaplan under söndagen. Det var därmed deras första trepoängare i år.

Lagets spelande tränare Valon Gashi var naturligtvis väldigt nöjd när han sammanfattade helgen.

– Det känns riktigt bra. Det här betyder oerhört mycket för självförtroendet. Det betyder också mycket för hela föreningen, och egentligen hela Mellerud. Vi har haft lite oflyt i våra tidigare matcher, trots att vi gjort väldigt många bra matcher. Den enda plattmatchen är egentligen mot Borås, men mot de andra har vi allt hängt på, säger han tlll Futsalmagasinet.

11-10 (!) mot Skövde United följdes sedan upp med en 4-3-seger borta mot Blåvitt.

– Enligt mitt tycke var Skövde-matchen den viktigaste. Den matchen hade lite vinna eller försvinna-karaktär. Det handlade om att huruvida vi skulle hänga med och kunna kriga om kontraktet, och då är det just Skövde vi ska slå.

Hela elva mål mot Skövde, och fyra mot Blåvitt. FC Mellerud är seriens näst målgladaste lag med sina 28 mål på sju matcher. Bara Borås är bättre med sina 46 (!).

– Skövde gillar att spela offensivt, och det gör vi också. Det var full fart framåt från båda lagen, förklarar han om matchen mot Skövde som slutade hela 11-10.

Han fortsätter:

– Vi hade inget att förlora där, så det var bara att köra. Jag sa till grabbarna att showa, att de kan göra lite vad de vill. Bara vi vinner matchen.

– Mot Blåvitt spelade vi mer taktiskt, och vi gör en bra match. Vi har våra lägen, och vi sätter dit dem. Vi jobbar stenhårt i 40 minuter och håller även koncentrationen hela vägen, vilket vi inte gjort tidigare.

En livsviktig helg för FC Mellerud som alltså tog sex poäng av sex möjliga. En bra skörd i kampen om vidare spel i Sveriges högstaliga.

– Vi är ganska nya i det här, så det har tagit några matcher att komma in i det. Alla måste förstå att man ska prestera i 40 minuter om man ska vinna en match. Det räcker inte med en bra halvlek, och sedan känna sig nöjd. Så jag tycker att alla har mognat i sitt spel nu.

Nästa match är mot Malmö City, hemma i Rådahallen.

– Det är på hemmaplan vi ska ta våra poäng, och vi har ingenting att förlora. Vi ska jobba hårdare och kriga ännu mer än vad vi gjort. Hålla fokus i 40 minuter och ge allt i varje duell. Så får vi se hur långt det räcker. Malmö har öppnat starkt, och är ett bra lag. Men samtidigt gör de sin längsta resa i serien, och de ska inte få det lätt i Rådahallen.

LÄS ÄVEN: Tvåsiffrigt när Borås tog ny seger

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img