Jumbo slog regerande mästarna

Mörkret hade lagt sig som det brukar göra såhär tids och många hade säkert börja ladda upp för en ny vecka med nya möjligheter när två lag med en färsk seger i minnet drabbades samman i Prioritet Serneke Arena. Mellerud givetvis med mycket positiv energi efter segern mot Skövde med 11-10 (!) och Göteborg efter vinst i göteborgsderbyt mot Torslanda med 4-2.

IFK Göteborg hade för dagen satt Sam Noori i målet och även norsken Fredrik Karlsen var med i matchtruppen. Både han och Alen Veric skulle få mycket speltid i Blåvitt som saknade flera tongivande spelare i t.ex. Nicola Ladan, Anton Lundqvist och Ludwig Torkelsson.

Mellerud, fulla med självförtroende efter vinsten mot Skövde, var ordentligt på hugget och slogs ordentligt med regerande mästarna för att få stanna kvar i SFL Södra.

Spelet var ganska avvaktande när Simon Chekroun får futsal att se så enkelt ut när han gör sin gubbe och placerar bollen i högra stolproten bakom en chanslös Anton Romell.

Om Chekroun fick futsalen att se enkelt ut fick seriejumbon Mellerud futsal att se ut som en riktig lekstuga när man trollade bort hela Göteborgsförsvaret efter ett klapp-klapp spel och Simon Schullström Jansson kunde enkelt placera in bollen bakom Sam Noori.

IFK Göteborg verkade chockade och bjöd inte upp till dans och skulle passa fel och tappa bollen flertalet gånger. Det kändes flertalet gånger oinspererat ut när kamraterna hade bollen vilket inte bådar gott för framtiden.

Ett bolltapp från sista man skulle ge Nevzad Dulovic ett friläge där han kyligt chippade över Noori i IFK-kassen och jumbon ledde nu med 2-1 borta mot IFK Göteborg.

De flesta på läktaren hade knappt förstått vad som hade hänt och halvleksvilan kändes som ett ypperligt tillfälle för Göteborg att vakna till liv och visa vilket duktigt futsallag de faktiskt är.

Simon Chekroun som redan hade skrivit in sig i matchprotokollet genom sitt 1-0 mål levererade en underbar passning till den stora norsken Fredrik Karlsen som lägger en tunnel på Romell. Efter detta får Dan Mönell bollen och slår en underbar passning genom hela Mellerudsförsvaret och en framstormande Haidar Bejan skjuter nästan sönder ribbkrysset och bollen studsar i mål.

3-2 till IFK Göteborg och ordningen i universum kan man tycka men då skulle Schullström Jansson kliva fram igen för sitt Mellerud och kvittera åter en gång, efter ett distansskott i vänster stolprot.

Sedan händer något som jag tror många sällan har sett på en futsalplan, Anton Romell i Mellerudmålet kastar ett långt utkast, som går mellan ett par spjälkar som sitter nära taket. Bollen nuddar dock inte taket utan dimper ner till Anton Snibb som gör sin försvarare och Sam Noori och placerar enkelt in bollen i mål. 4-3 till Mellerud och ingen verkade fatta vad som hände. Detta blir också slutresultatet.

Att tillägga om denna situation är att det enda som står i regelboken är att spelet skall blåsas av om bollen tar i taket, vilket den inte gjorde i detta fallet. Efter en pratstund med Håkan Lösnitz, domarexpert bl.a. som också fanns på plats meddelar han att detta är något han kommer ta fram en tolkning för.

Mellerud vinner välförtjänt och får tre välbehövliga poäng i bottenstriden, frågan är om det är här slutspelsdrömmen dör för Blåvitt?

Matchfakta:

SFL Södra

IFK Göteborg Futsal – Futsal Club Mellerud 3-4 (1-2)

Målskyttar, IFK Göteborg: Simon Chekroun, Fredrik Karlsen, Haidar Bejan

Målskyttar, Mellerud: Simon Schullström Jansson (2), Nevzad Dulovic, Anton Snibb

LÄS OCKSÅ: Örebro ångar på

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img