Landslagsstjärnans sena mål gav seger

Det var bara en minut kvar i Rådahallen i Mellerud, 6-6 stod det på tavlan. Då klev landslagsstjärnan Kristian Legiec fram och avgjorde för sitt Malmö, som därmed  avslutar en blytung negativ trend med tre raka förluster.

Det blev försenad matchstart i går eftermiddag, då ljuset i Rådahallen inte fungerade som det skulle. Efter att ha löst uppgiften kom matchen igång, drygt en timma efter utsatt tid. Inte konstigt kanske att det var en matchbild inledningsvis som var en fördel för hemmalaget.

Hemmalaget Mellerud, glödheta efter förra helgens segrar, var närmast att ta ledningen. Detta flera gånger om, de inledande minutrarna. Trycket var så hårt på Malmö, att man valde att ta timeout redan efter 7 minuter. Den välbehövliga taktiska pausen gav utdelning. För direkt efter tog man ledningen genom Kristian Legiec, den store.

Mellerud kvitterade före paus, men Malmö tog ledningen igen när den andra halvleken drog igång. Lagen följdes åt matchen igenom och när Mellerud hade vänt 3-5 till 6-5 så såg det länge ut som att FCM skulle ta sin tredje raka och tåga mot nytt kontrakt. Men Legiec och hans mannar ville annorluna. Det blev några nervkittlande sista minuter. Först 6-6 genom Ronie och med minuten kvar av matchen, 7-6 genom Legiec. Hans sjunde mål i ligan och Citys första seger på en månad.

 Det va typ sista chansen att va med och slåss om topp två position men vi känner att vi fortfarande är med så det är skönt. Det var en jämn match men kändes som om vi va strået vassare faktiskt, berättar matchvinnaren till Futsalmagasinet.

Matchfakta:

SFL Södra

FC Mellerud – Malmö City 6-7 (1-1)

Målskyttar, Mellerud: Simon Schullström 2, Anton Snibb, Iba Ramic, Valon Gashi, Florijan Fejzulovic

Målskyttar, Malmö: Kristian Legiec 2, Ronie Islam 2, Patrik Burda, Maksym Romanko, Abbas Abbas

LÄS ÄVEN: UEFA hyllar Sverige och vårt lands satsning på futsal

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img