Afnan Khabiri om succén i norr: ”Nu går vi mot SFL-kval”

I division 1 är drygt halva serierna spelade och lite i skymundan av storlagen (Djurgården, Hammarby & Gais) hittar vi Jokkmokks SK.

Jokkmokk ser ut att gå mot en klar seger i division 1 Norrland. 18 poäng på sex matcher och elva poängs serieledning talar sitt tydliga språk. Med sina 5000 invånare har Afnan Khabiri på en säsong lyckats spela ihop ett lag med spelare från Jokkmokk och spelare som är nyinflyttade i kommunen.

Vad hade ni för förväntningar inför årets futsalsäsong?

– Vi kvalade in oss med ett helt nystartat lag i början på detta året, sen lades nästan all tid på utomhussäsongen. Efter seriesegern i division 5, så började man förstå att vi faktiskt skulle spela division 1-futsal. Vi har ju mycket bra spelare men behövde spela ihop oss som ett lag på två-tre månader innan premiären. och det har ju lyckats bra.

Fyra matcher kvar, 11 poängs serieledning. Tittar ni mot SFL?

– Ja nu går vi mot kval till SFL. Vi har koll på våra möjliga motståndare Djurgården, Hammarby, Nacka och Täfteå. Givetvis blir det enormt tuff och det är en lång väg dit. Vinner man 6 matcher av 6 så börjar ju hela kommunen surra om SFL. Det ända som pratas om inne på ica butiken i Jokkmokk är SFL, men det är ju jättesvårt innan man vet sitt motstånd. Men först ska vi ta oss till kvalet.

Afnan berättar även att det är tufft som ensamt lag från Norrbotten med träningsmatcher och resvägar. Närmaste bortamatch är i Skellefteå 30-35 mil bort. Afnan kommer från Stockholm och har själv inte riktigt vant sig med avstånden. Ekonomiskt är det tufft och jakten på sponsorer pågår hela tiden. Något som säkert skulle underlättas av ett steg upp i seriesystemet.

– Skulle vi ta steget upp, går det säkert att lösa med dubbelmatcher på helgerna som Täfteå gjort. Men det är klart ekonomiskt blir det tufft.

Hur har du lyckats få ihop ett lag av alla dessa individer på så kort tid?

– Vi har killar som är 16-17 år och knappt var bekanta med ett-två-ett uppställningen. Vi har så mycket olika spelartyper och från olika kulturer, vi har gjort ett riktigt hästjobb men att få ihop gruppen, alla har hittat sin plats i laget. I defensiven har vi imponerat stort. Men det som är våran största styrka är att alla jobbar för varandra.

Hur är kvalitén på futsal överlag i Norrland? 

– Ska man se det generellt är det väl lite mindre passningsspel och teknik här än neråt i landet. Här uppe är det mer laget före jaget, alla jobbar stenhårt för varandra och tar dom så viktiga extra metrarna. Det som är svårt är ju att hitta varierat motstånd.

Sist men inte minst Afnan, en drömspelare i ditt futsallag skulle vara…?

– Robinho, tror en brasse skulle passa bra in i vår grupp.

Jokkmokk SK har på sina hemmamatcher fullsatt med drygt 150 personer och bästa målskytt är Saciid Muusec Ali med 13 mål tätt följd av Mustafa Mohamed Mohamed på elva.

LÄS ÄVEN: Borås ångar på

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img