Djurgårdens kollektiv kan ge SFL-plats: ”Vi ska vara där uppe”

Djurgårdens IF Futsal blev till inför årets säsong då man slog ihop sig med GOIF Kåre Futsal.

Sedan dess har allt gått som på räls. Laget toppar tabellen i sin division 1-serie med fem raka segrar, och en målskillnad på 54 plusmål. Ett facit som tränaren David Bergqvist är nöjd över.

– Vi har hela tiden vetat att vi har en hög kapacitet, och vi känner faktiskt att vi skulle kunna vara ett topp 5-lag i SFL. I år har vi stärkt upp laget med bättre spelare och vi har en högre träningsnärvaro. Vi är där vecka efter vecka, förr kanske vi var där två veckor, säger han till Futsalmagasinet.

Vad gör er så bra som ni faktiskt varit?

– Tittar man på det vi fått beröm för är att vi har extremt bra försvarsspel. Vi kanske inte lika bra individuellt som spelare i de stora lagen som gör sin gubbe. Vi gör det kollektivt, säger han och utvecklar:

– Förutom Söderhamn är lagen ändå okej i serien, så att hålla såpass tätt bakåt är väldigt bra. Vi är till exempel extremt nöjda med första matchen mot Edsbro, som är ett riktigt bra lag. Där ligger vi under med 3-2, vänder till 5-3 innan paus och sedan kör över dem i andra. Där vi visar vi hur bra vi är.

Det finns inte mycket som talar emot att Djurgården når SFL-kval, och i SFL vill laget vara.

– Vi känner att vi ska vara där uppe. Vi vill spela varje vecka, och inte var femte.

Laget har haft ett väldigt stort intresse kring sig, men de har valt att inte annonsera så mycket för hemmamatcherna, och det finns en enkel förklaring till det.

– Eftersom vi gjorde den här flytten i föreningen så var redan allt lagt med hallar och tider kring matcherna. Det fanns inte möjlighet att byta hallar. Första matchen spelades i en skolhall, och matchen efter i en hall med plats för 50 personer.

– När vi flyttade en match kom det direkt 300 personer. På måndag hoppas vi naturligtvis på över 1000. Där finns det plats för 1600.

Ja, vad händer egentligen på måndag då? Jo, Djurgården spelar en annadagsmatch mot Edsbro, och hoppas att Djurgårdsfamiljen ansluter. Hockeydelen i klubben spelar på eftermiddagen, och då hoppas man att supportrarna är sugen på en heldag med klubben. Först futsal i Eriksdalshallen, och sedan hockey i Globen.

– Framför allt ser vi det som en fantastisk chans att promota sporten. Vi har märkt ett otroligt följe på sociala medier. När vi lägger upp highlights så har vi 2000-3000 tittare. Vi känner att vi har underhållet, det hänger på oss att skövla det rätt bara.

– Vi vet att det kommer 8000-10 000 till Globen, där många av dem har ett fotbollshjärta. Kan man få 1000 av dem att komma till oss vore det fantastiskt.

Djurgårdens IF stormar mot SFL med sitt fina försvarsspel och sitt fina kollektiv. Men först ska det spelas annadagsfutsal, och frågan är om rekordet på 1586 personer (Örebro SK-Örebro FC) slås.

LÄS ÄVEN: Premiär för Futsalmagasinets nya podd ”Stolpe In”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img