Expertens passning till SFL Norra: ”Saknar vinnarskallar”

I onsdags släppte Futsalmagasinet sin debut-podd ”Stolpe In” med Tobias BW Granberg och gäster. I ett resonemang om silly season och om klubbar ska värva spelare för eventuell slutspel och kval. Då spekulerade bland annat Futsalmagasinets senaste förvärv, Mathias Etéus, om SFL Norra verkligen hade spelare med vinnarinstinkt.

Det känns som att det är sådana här spelartyper som den norra serien saknar i sina spelare och i sina spelares kvaliteter. Det finns många sådana spelare i Blåvitt, även i Uddevalla. Det finns Patrik Burda i Malmö. Sen har vi Skoftebyn som består av ett rent lag med många sådana här spelare i sin trupp. Det behövs spelare som kan sätta ner foten, som tar jobbet, visar vinnarinstinkt, har vinnarskalle och ledaregenskaper.

Resonemanget startade när podd-gästerna pratade om en fysisk spelare med spring, bland annat nämndes IFK Göteborgs Erik Svensson.

Den spelartypen finns kanske inte i Falcao till exempel, som har många tekniker. 

Diskussionen kom igång i samband med snack om eventuella övergångar klubbar emellan inför slutspel och kval i SFL. Futsalmagasinets Krister Melin tyckte samtidigt till om sådana transfers.

– Även om någon skulle få den osmakliga iden att ta in en spelare bara för ett slutspel så kanske man skulle satsa på en sån spelartyp som tar jobbet istället för att göra 10 snygga finter.

LÄS ÄVEN: Dessa egenskaper ska en bra futsalspelare ha, enligt Mathias Etéus i hans nya blogg

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img