Uddevalla visade var skåpet skall stå

Det var dagen efter annandagen och det var dags för futsalfest. IFK Uddevalla kom för att befästa sin slutspelsplats i Torslanda, medan hemmalaget slogs för att visa att man kunde bättre än vad tabellen visade.

Uddevalla kom till spel utan viktiga Marcus Gerd och även andremålvakten Craig Stephenson, vilket gjorde att tredjemålvakten (!) Joakim Andersson vaktade kassen denna kväll. Även duon Hector Maravila och Albert Hiseni saknades efter avstängningar mot Borås.

Torslanda däremot kom med ett riktigt starkt lag, dock utan skadade Erik Johannesen och upptagna Fernando Fuentes. Detta gjorde att Viktor Jansson, andremålvakt i Torslanda fick sitta på bänken och även tränare Fredrik Augustin var ombytt.

Torslanda, tidigare Avenyn, har varit kända för sitt tuffa försvarsspel men Uddevalla skulle spräcka nollan redan efter 50 sekunder när Granit Berisha styr in bollen efter ett skott av Petrit Zhubi. Chocken i Torslanda var påtaglig som hade granskat serietvåan Uddevalla noga och för dagen valt spela 1-2-1 i försvaret istället för 2-2.

Fredrik Söderqvist och Robert Bagger var hoten man ville neutralisera och nämnde Söderqvist drog på sig bra markering när han serverade Jihad Nashabat som drog till en höger rakt upp i högra krysset bakom en chanslös Bertilsson.

Torslanda tugga på och tugga på, men hade inte alls någon koncentration i avsluten. De fick flertalet lägen där man tidigare gjorde mål, istället sköt man fem meter utanför. Något som fick Torslandasonen Andreas Jernarp sparka hårt i väggen efter att ha missat ett öppet läge.

Uddevalla var inte nöjda här utan Nashabat passade på att visa en fin vänsterfot, när ett oerhört hårt skott inte kunde styras undan ordentligt från Bertilsson utan gick rakt ut till en fri Robert Bagger som retfullt placerade in trean. Detta resultat skulle också stå sig till halvtid.

Torslanda var ute tidigt och det var säkerligen inga vackra ord Augustin sade till sina mannar i halvleken. Det kändes som krampen efter att tuggat i sig ett helt julbord fortfarande satt i Torslanda som inte alls fick till det. Försvarsspelet såg ofta osäkert ut och man gav Uddevalla den där extra tiden som gjorde att de verkligen kunde briljera.

Mergim Berisha, Robert Bagger och Jihad Nashabat skulle visa på fin teknik i en sekvens där de höll bollen länge. Sekvensen avslutades genom ett pass från Bagger till Nashabat där han skjuter en inte så hård tåpaj som går mellan Bertilssons ben via stolpen i mål.

Med tolv minuter kvar vill man försöka förändra matchbilden i Torslanda och sätter in spelande tränare Fredrik Augustin som alltså under matchen är coach, målvakt och utespelare. Dessvärre är toucherna lite för många och skärpan för låg och övertaget ger ingen utdelning.

Det blir lite Hawaii och Uddevalla utnyttjar detta när Granit Berisha serverar en fin macka till Robert Bagger som får en riktigt bra träff där Augustin klarar inte att avvärja skottet. 5-0 till Uddevalla som också blir slutresultatet.

Matchfakta:

SFL Södra

Torslanda IK Futsal – IFK Uddevalla Futsal 0-5 (0-3)

Målskyttar, Uddevalla: Granit Berisha, Jihad Nashabat (2), Robert Bagger (2)

Domare: Jonas Erlandsson (Kungsbacka), Admir Hasanbegovic (Lidköping), Cavit Kinali (Göteborg)

Spelartrupper

Torslanda IK

12. Andreas Bertilsson (GK)
5. Fredrik Alvefelt
23. Andreas Jernarp
50. Hampus Furublad
77. Arnar Bragi Bergsson
Ersättare:
4. Björn Niklasson
11. Tobias Haglund (K)
14. Andréas Haglund
99. Victor Edvardsen
6. Martin Christiansson
7. Fredrik Augustin
8. Daniel Gustafsson
97. Viktor Jansson (GK)

IFK Uddevalla

1. Joakim Andersson (GK)
2. Donat Gashi
7. Robert Bagger
11. Granit Berisha (K)
77. Petrit Zhubi
Ersättare:
6. Mergim Berisha
9. Fredrik Söderqvist
12. Arlind Sadriu
91. Jihad Nashabat
3. Shkëlqim Nuhiji
5. Gramos Berisha
8. Angelo Vega
13. Ismail Fazlija
14. Farhan Yousofi

Gula kort, Torslanda: Fredrik Alvefelt, Daniel Gustafsson

Gula kort, Uddevalla: Jihad Nashabat

Matchens spelare Torslanda: 7. Fredrik Augustin

Tränare, målvakt, utespelare. Lika dominant på alla positioner. Går in i ”krissituationer” enligt han själv, vilket i denna matchen var underläge med 4-0. Den enda som verkade vilja visa ordentligt med kämpaglöd och vilja förutom målvakt Andreas Bertilsson.

Matchens spelare IFK Uddevalla: 91. Jihad Nashabat

Gigant på planen. Använder sig av sin fysik för att skapa utrymme åt sina medspelare. Rejäl vänsterbössa och visade även att han kan sprätta upp bollen i krysset med högerfoten. Två mål och en assist in på kontot.

LÄS ÄVEN: Publiken viktig för Torslanda

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img