Analys: Division 1 Nordvästra Götaland

 

Division 1 Nordvästra Götaland lever i allra högsta grad. Kanske jämnaste futsal-serien i Sverige just nu. Med sex lag inom 3 poäng så finns det inget lag som ännu tagit greppet om kvalet till SFL.

Bara IF Warta, från Göteborg, ser ut att ha sin väg utskakad, efter att ha förlorat samtliga sex matcherna i serien. Sex matcher återstår och trots inledningen finns det en teoretiskt chans att även Warta kan vara med i toppen när säsongen summeras.

Men för att se över de sex topplagen, så är det Nol IK som leder. Nol som missade kvalet till SFL förra säsongen, efter att ha tappat en 5-1 ledning borta mot FC Mellerud, som nu istället spelar i högsta serien.

På samma poäng, tolv pinnar, finns IK Oddevold från Uddevalla, men med en match mindre spelad. Endast ett mål skiljer dem från Nol i topp, just nu. Bakom jagar FC Komarken från Kungälv och Skärhamns IK, båda på 10 poäng. Därefter finns förra årets SFL-lag Gais Futsal och FC Frölunda, båda på nio poäng.

Nol IKs Joakim Olausson leder skytteligan i Nordvästra Götaland med sina 11 gjorda mål. Tätt därefter finns Komarkens Hardi Kalkali och Frölundas Oskar Örth på tio kassar var. Skärhamns Axel Pettersson har gjort 9.

LÄS ÄVEN: Chefredaktör David Gerd tackar för i år – Futsalmagasinet är nu störst i Sverige

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img