Analys: Division 1 Norrland

 

Ja det är inget snack om att Jokkmokk SK är på väg mot SFL-kval och laget bjuder upp till debatt. I Futsalmagasinets podd Stolpe In, så diskuterades Jokkmokks eventuella uppflyttning flitigt. Efter sex spelade omgångar i Norrlands-serien har laget tagit full pott. Närmast bakom finns Sandåkerns SK, hela 10 poäng efter ledarna.

Därefter är det väldigt jämnt. Två lag på sju poäng i Robertsfors FF samt Team TGungdom FF, där de sistnämnda har två matcher mindre spelade än Robergsfors. Gimonäs UIF finns därefter på sex och sist, ännu utan en seger, finns Rönnskär Railcare IF på två pinnar.

Det finns en liten möjlighet på pappret att serie-giganterna Jokkmokk tappar ledningen, med fyra omgångar kvar att spela. Men i praktiken är serien redan avgjord. Så frågan är inte om det blir kval till SFL, utan när. Tränaren Afnan Khabiri tror på succé, vilket han berättar för futsalmagasinet för en vecka sedan.

Skytteligan är lika Jokkmokk-överlägsen som serietabellen.

I topp fyra finns tre spelare från Jokkmokk i Saciid Muusec Ali (13), Mustafa Mohamed (11) samt Farid Safdari (7). Däremellan finns Robertfors Eric Rönnholm på åtta gjorda mål.

LÄS ÄVEN: Podden Stolpe In där Jokkmokk och SFL Norra diskuteras av expert-panelen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img