Jokkmokk till SFL, en dyr historia?

Jokkmokk är just nu namnet på de flestas läppar. Inte på grund av alla samer och den kända marknaden som orten har, utan på grund av att Jokkmokks SK går som tåget genom division 1 Norrland. Laget har i princip säkrat seriesegern och kan få kvala mot SFL, en glädje som landets kassörer kanske ogillar.

I det andra avsnittet av podden Stolpe In diskuterar Tobias Granberg med gäster om Jokkmokk och det faktum att dem långa resorna kan tära på Jokkmokks klubbkassa. Mathias Etéus utvecklar sina tankar om det dilemmat:

– Det är tveksamt, det är som sagt långa resor ner och dem ska klara av att ta sig till och från matcherna. Förhoppningsvis kan förbundet gå in där och stötta det för att visa att dem verkligen supportar futsalen, säger Etéus.

 

Futsalmagasinets skribenter Krister Melin och Tobias Coster spekulerar om hur man reser till Jokkmokk:

– Jag vet att Inlandsbanan är en populär tåg-sträcka med Jokkmokk som slutdestination, men då måste du starta i Kristinehamn. Annars har jag ingen aning om det finns några etablerade flyglinjer, säger Melin.

Tobias Coster replikerar:

– Man kan faktiskt flyga till Gällivare, tio mil om Jokkmokk och sen ta en buss ner till Jokkmokk. Det går med, svarar Coster.

Det andra avsnittet av Stolpe In finner ni här.

LÄS ÄVEN: Jokkmokks SK leder division 1 Norrland i överlägsen stil

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img