Historiskt stora siffror i Edsbros överkörning

I division 1 Norra Svealand, som Futsalmagasinet analyserade före nyår, small det rejält i lördags. Edsbro IF tog emot IFK Söderhamn på hemmaplan, som har många tunga resultat i ryggsäcken.

På lördagen kunde det historiska 77-2 synas på matchtavlan när 40 minuter futsal spelats. Edsbro hade bokstavligen krossat tabelljumbon Söderhamn, som i höstas förlorade med 1-39 i första mötet lagen emellan.

Första tre minutrarna pågick mållösa innan målskyttet inledes av Fredrik Gillsberg, som det skulle handla en hel del om denna dag. I paus stod det 25-0 till hemmalaget och det dröjde först till inledningen på andra innan gästerna gjorde sitt första mål, en tapper reducering till ställningen 32-1 genom Hussain Akbary.

Målskyttet eskalerade med tio minuter kvar av matchen. Då gjordes i snitt 3.1 mål per minut och en stor anledning till detta var Fredrik Gillsberg, som Futsalmagasinet tagit ett snack med:

Ja, 77-2 är väldigt stora siffror, igår tänkte man inte så mycket på det men när man har fått alla kommentar så börjar man ju inse att det är lite sjukt, berättar 29 målskytten och fortsätter:

I paus hade vi gjort 25 mål, så då satte vi upp som mål att göra 30 i andra. Men när vi var klara med det så började vi trigga igång varandra på bänken att bara köra på och försöka sätta någon form av rekord, vilket de med allra största sannolikhet också gjort.

Jumbon IFK Söderhamn har hittils haft svårt i defensiven. 256 mål på 7 matcher är deras facit så långt, och man kan inte annat än hålla med Gillsberg

Söderhamn är inget vidare, vi vann ju med 39-1 på bortaplan och det var väll det som var deras största förlust fram tills den här matchen. Det är nästan så man tycker lite synd om dom, säger killen som gjorde mer än ett mål i minuten på dem, sett till hans speltid.

29 mål lär man ju inte få trycka dit igen, jag hade som mål att göra 12 före matchen så att jag tog mig upp i toppen igen. När jag bara hade gjort 5 stycken i halvtid så blev jag lite orolig, men sen efter paus så började grabbarna i laget hitta rätt kille att passa, så det är dom jag får tacka för målen, berättar skytteligaledaren och skrattar.

Man tappade liksom bort hur många mål man hade gjort. Man tänkte själv direkt efter matchen, när grabbarna frågade, att det blev väll runt 20 mål eller nått. Men sen när dom hade frågat domarna och kommer in i omklädningsrummet och säger att jag hängde 29 stycken tänkte jag bara: fan, då gjorde jag alltså 24 i andra halvlek på typ 10 min med tanke på att jag byter med en kille.

Hemmapubliken fick se många mål, men inte njuta av någon Gillsberg-signerad målgest:

– Haha, nej, målgester är jag dålig att bjuda på.

Trots Edsbros stora seger så hade de själva en tung förlust i ryggen. I mellandagarna piskade serieledarna Djurgårdens IF FF Edsbro med siffrorna 21-3.

LÄS ÄVEN: TV-höjdpunkter från IFK Göteborg – Malmö i SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img