Nackas tränare: ”Spelarna är värda bragdguldet”

7-1-underläge med 17 minuter kvar att spela. Det kan bara sluta åt ett håll, tänker man, men Nacka Juniors FF ville annat mot Täfteå IK.

I den första halvleken var det spel mot ett mål. Täfteå IK körde över Nacka med ett presspel som innebar 6-1 ledning i halvtidsvilan. 7-1 kom tre minuter in i den andra halvlek en – men sedan vände allt.

Nacka Juniors tränare Mounir Kraft Riahl hyllar kollektivet, efter underläge med 6-1 i halvlek så tar de ett snack med spelarna.

”Det är nu eller aldrig, förlorar vi detta så har vi inte i SFL att göra, vi går för att vinna detta, nu kör vi 5-mot-4-spel resten av matchen”, sa Alejandro till killarna i paus. Mounir vill där ge kapten Eldin Kozica beröm för att vara den som rekommenderade jokerspelet.

7-1 till Täfteå kom alltså i den 23:e minuten, men Nacka fortsatte lita på sitt jokerspel. Mounir berättar:

– Nyckelordet är noggrannhet. Vi gör 7-4 inom loppet av några minuter. Och där känner vi att vi är med igen. Sedan bjuder vi tyvärr dem på 8-4 efter ett individuellt misstag, säger han och fortsätter:

– Men vi tappar inte tron, och med 90 sekunder kvar gör vi 8-6. Med 29 sekunder kvar gör Youssef Riahi ett klackmål och energin flödade. Täfteå drar på sig sin femte frispark och blir ängsliga. ”Nu är Täfteå i darrning”, tänkte vi. Med åtta sekunder kvar slår Jimmy Lie in bollen till Alex Mukabisom som enkelt sätter 8-8.

Mounir berättar även att de är lite missnöjda med poängskörden denna säsongen, men vill i denna match lyfta fram laget, och framförallt Eldin Kozica. Han vill dock inte heller utelämna någon. Sedan bidrar även Alejandros brandtal till denna poäng.

Tycker du att Täfteå gjorde nått misstag i andra halvlek?

– Ska jag vara ärlig, om de hade fortsatt med sin höga press hade vi fått det svårt. Nu fick vi lov att rulla boll i lugn och ro.

Hur ser du på resterande matcher?

– Nu jobbar vi för överlevnad, även om jag personligen ser att vi är ett topplag. Vi har haft en dålig säsong och då blir det såhär. Nu handlar det om att rädda detta och laget gör det på ett riktigt bra sätt. Nu är det tre hemmamatcher kvar och vi har varit starka hemma. Jag tror på hemmapubliken och mina grabbar, detta kommer bli en trevlig avslutning.

LÄS ÄVEN: Malmö höll nollan

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img