Täfteå-tränaren: ”Finns mycket vi ångrar”

Nacka Juniors stod under söndagen för en av säsongens upphämtningar när de lyckades få 1-7 till 8-8. Här hittar du intervjun med en minst sagt nöjd Nacka-tränare.

Futsalmagasinet tog sig även ett snack med Täfteå IK:s tränare Henrik Bergdahl, och där är det inte lika positivt ljud i skällan.

– Det är väl det sämsta någonsin ”ever ever”. Vi är fullständigt överlägsna i tjugo minuter, sedan spelar de fem mot fyra i 20 minuter och vi klappar igenom fullständigt.

6-1 i första halvlek, ni måste ha känt er säkra?

– Så länge det är öppet spel rullar vi ut dem. Vi rullar ut dem i 4-mot-4-spel och kontrar in mål. Vi har totalkoll på matchen. Vi har även full koll i början på andra halvlek tills de får några mål på oss, då blir vi nervösa och även lite lamslagna från bänken.

Men Henrik, detta borde inte kunna ske. Hur kan ni tappa 7-1 till 8-8?

– Nu har det hänt och nu vi får leva med detta i ett par veckor. Detta var ju väldigt viktiga poäng och det är antagligen därför det knyter sig, när Nacka sätter några bollar i andra halvlek.

Hur känns det nu i efterhand?

– Så här i efterhand hade det varit bättre att vi lett med två mål istället för fem, så länge vi fick spela fyra mot fyra så hade de inte någon chans. Det var nästan en förbannelse att vi ledde med så mycket som vi gjorde. Då de kunde kliva ut och spela sitt 5-mot-4-spel, men det är en del av spelet. Jag gillar inte jokerspel när ett lag backar hem och det andra laget rullar gris.

Fast det är ju upp till er om du låter dem rulla boll, eller?

– Fast kolla på alla duktiga lag, de spelar fem mot fyra hela tiden. Det är ju helt personligt och vi lägger ingen jätteenergi på 5-mot-4-spel. Att hålla gris är inte vårt spel. Jag skyller inte förlusten på detta, men vi behöver kanske träna mer på detta.

Är det något du ångrar nu i efterhand?

– Ganska mycket som man får gå och gräma sig över. Vi skulle inte sparat på timeouten. Vi stressar upp oss i spelet, vi slår bara ut bollarna. Mycket småmisstag.

LÄS ÄVEN: Norrköping bröt svit – och närmar sig toppen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img