EXTRA: TV4 sänder slutspelet – här är datum och tider

Wow. Futsal växer så det knakar. Nu bekräftar det svenska fotbollsförbundet att SM-slutspelet kommer att bli TV-sänt.

TV4, som sände alla landskamper under höstsäsongen, kommer att gå in och sända de fyra semifinalerna och även herr- och damfinalen i Helsingborg. Det bekräftar förbundets Per Broberg för Futsalmagasinet.

– Ja, TV4 är nöjda med landskamperna de sänt under hösten, så vi spinner vidare tillsammans med det här slutspelet, säger han.

– Det känns som att vi verkligen fått ett statement på att futsalen är het, och även att en sådan stor tv-aktör som TV4 har förstått att det här är något att bygga på inför framtiden. Sedan är det ju inte så att vi har något längre avtal med dem, men det här är ett steg i rätt riktning.

När började diskussionen med TV4 kring ett slutspel?

– Vi har haft en dialog med TV4 under en längre tid, där vår ambition varit att sända hela slutspelet. Det har dragit ut lite på tiden, men nu är det klart. Jag trodde helt ärligt inte att vi skulle få semifinalerna, utan bara finalen.

Han fortsätter:

– Vår ambition är att även kunna sända ligamatcher nästa säsong. Naturligtvis inte alla, men ett urval.

Nytt för årets slutspel är alltså att semifinalerna spelas på hemma- och bortaplan, och inte alltså inte som förra året där både semifinal och final spelades under samma helg. Nu blir det en semifinal per helg, för att sedan avslutas med finalen i Helsingborg.

– Vi kände väl nånstans att där när finalen var hemma för Uddevalla att det är viktigt för sporten att få ett publiktryck. Vi ville ge de bästa lagen ytterligare en hemmamatch, och förhoppningsvis med mycket publik. Vi hoppas även att det kan dra med sig lite folk till finalen i Helsingborg.

Ja, just valet av Helsingborg har förbryllat många ute i stugorna. När slutspelet spelades i Uddevalla i fjol blev det en publiksuccé. Nu kommer finalen spelas i en stad utan SFL-lag.

– Valet av Helsingborg är av olika anledningar. Vi vill väcka upp distriktet med futsalen. Det här är ett av de största inom fotboll, men inte vaknat ännu med futsalen. Ungdoms-SM kommer även att spelas där, så vi kommer ha 700 ungdomar med föräldrar och ledare på plats. Vi hoppas att fler ser futsal, därför la vi den i Helsingborg.

Fakta: Så här spelas slutspelet

Semifinal 1 spelas den 18 februari. Match 1 klockan 15.00 och match 2 klockan 17.30.

Semifinal 2 spelas den 25 februari. Match 1 klockan 15.00 och match 2 klockan 17.30.

Herrfinal: 4 mars i Helsingborg klockan 15.30

Damfinal: 4 mars i Helsingborg klockan 13.00

Alla matcher sänds av TV4.

LÄS ÄVEN: Så resonerade Charbel Abraham när han tog ut EM-kvaltruppen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img