Abraham: ”Måste sticka ut ganska rejält för att peta någon”

Tidigare i veckan presenterade förbundskaptenen Charbel Abraham den 14-mannatrupp som i slutet av januari beger sig till EM-kval spel i Gibraltar. Förutom Gibraltar kommer Sverige även ställas mot Montenegro.

Förutsättningarna är klara. Sverige måste vinna gruppen för att ta sig vidare till nästa kvalomgång.

Precis så resonerade också Abraham när han tog ut truppen.

– Vi behövde få med en trupp ned till Gibraltar för att kunna vinna den gruppen. Vi har haft två samlingar den här säsongen där vi jobbat väldigt mycket med den taktiska biten. Vi har jobbat med det vi vill göra, och då har det blivit en hel del taktiskt. Utgångsläget är ju att jobba med den truppen som varit med, och det är ju egentligen till stora delar den trupp som varit med under förra året också, säger han till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Först gällde det att se vilka som var tillgängliga. Det har den här gången funnits väldigt många att välja bland, och känslan har varit att det har varit väldigt hård konkurrens. Det finns fler och fler som hela tiden visar framfötterna. Med det sagt så måste man sticka ut ganska rejält för att peta någon som har varit med tidigare. Så som sagt, utgångsläget har hela tiden varit stommen som varit med i förberedelserna inför kvalet.

– Vi åker ned och möter internationellt motstånd, och det är stor skillnad mot SFL. Alla som är med, förutom Bagger, har erfarenhet och vet vad det handlar om.

Dan Mönell är en av spelarna som är uttagna, men har under den senaste tiden spelat sporadiskt på grund av en skada. I onsdagens möte mellan Blåvitt och IFK Uddevalla fanns han inte med i truppen.

Han har haft lite bekymmer med en tå, men det ska väl inte vara några problem. Jag har haft en diskussion med honom, och Dan Mönell kan vara väldigt viktig för oss i kvalet.

Matchen i sig slutade med en 7-1-kross för IFK Uddevalla Futsal, som fortsatt toppar tabellen. Blåvitt ligger kvar på sin femteplats.

– Det märks att Uddevalla har en bra form just nu. De har många bra spelare som håller en bra nivå. De har gott självförtroende, så det var inget snack. Göteborg har det lite tungt den här säsongen. Det syns i tabellen också. Det är lite synd, för landslaget, att det har gått så.

Laget som placerar sig på en andraplats i SFL Södra, strax bakom Uddevalla, är Borås AIK. De har stått för en överraskande bra säsong, och har gjort överlägset flest mål i serien. Något som också gav reaktioner från flera håll när truppen till EM-kvalet inte innehöll någon Borås-spelare.

– Reaktioner kommer alltid finnas, folk har åsikter, och det är inte förbjudet att ha. Vi är inne i ett EM-kval, och ska man slå sig in här behöver det synas något specifikt som gör att man ska vara med. Borås har gjort det bra, men de har en bred och jämn trupp. De har några som sticker ut. Men återigen, SFL är långt ifrån internationell nivå. I ligan backar lagen hem och försvarar sig tajt, och det funkar inte så på landslagsnivå. Har man en bra defensiv, så får man resultat i ligan, så är det.

– Det kan vara så att Borås är besvikna, och så är det nog även i varje SFL-stad.

En som däremot får göra debut i en landslagstrupp är IFK Uddevalla Futsals Robert Bagger.

– Jag tycker Robert har det här som specifika som vi behöver i landslaget. Han är väldigt bra på att användas som pivot, ifall vi skulle behöva spela det spelet. Bra på att fånga in bollen och att komma till avslut med båda fötterna. Han har något som kan komma att behövas, och det är inte många i ligan med det skottet han har.

LÄS ÄVEN: Avsnitt fyra av Futsalmagasinets podd Stolpe In

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img