”Vi har fantastiska supportrar som kommer ge oss självförtroende inför uppgiften”

FC Lidköping United Futsal är ett nystartat futsallag som spelar i division 1 norra Götaland. 18 poäng av 18 möjliga har det blivit i seriespelet och en målskillnad på 37-13.

På några månader bara så har tränaren Jakob Matanovic lyckats att spela ihop dessa grabbar till ett vinnande lag och att det råder futsalfeber i lilla Lidköping behöver vi inte sticka under stolen med. Det är bara att kolla på lagets fantastiska publiksiffror denna säsongen.

Futsalmagasinet kontaktade lagets Erkin Hamidovic för att ta tempen på den storsatsande klubben inför avslutningen på serien.

Erkin Hamidovic. Det har nu gått fem månader sedan du kritade på för klubben, hur har din tid i klubben varit tycker du?

– Den har varit väldigt roligt och spännande. Framförallt kul att äntligen få samlas i en grupp med tekniska och duktiga spelare som alla älskar futsal. Det är på tiden att den här sporten växer fram i Sverige.

Ni går som tåget i serien med 6 raka segrar. Vad är framgången till att det har gått så bra för er?

– Vi har varit tydliga med målsättning inför den här säsongen. Och det går inte att endast sätta upp mål och sedan inte fullfölja målen. Därför har vi jobbat hårt med att sätta krav på vad vi ska fokusera på, och det har varit seriespelet i division 1.

Ni har 37-13 i målskillnad efter 6 matcher spelade, vad gör er så starka bakåt?

– Att vi har en tränare i Jakob Matanovic som varit väldigt tydlig med redan första samlingen att vi måste sätta defensiven. Offensiven vet vi att vi har individuellt tekniskt skickliga spelare som kan göra mål och sin gubbe 9 av 10 gånger. Därför har vi jobbat med disciplin och tålamod i det defensiva och vi är väldigt starka bakåt idag. Det är de små misstagen som straffar sig i futsal, och minimerar man det så öppnar det sig alltid framåt där man kan utnyttja motståndarens felpositionering.

Utomhusklubbarna har startat igång sina försäsongsträningar nu. Hur har ni i föreningen balanserat detta med futsalen?

– Föreningen och tränarna har fått ansvara för detta. Respektive klubbar har fått tydlig information om hur länge futsalsäsongen håller på och att det inte kommer krocka med utomhusträningarna. Det har fungerat väldigt bra för SFL lag och jag räknar med att det ska fortsätta på samma sätt med föreningar i Lidköping också. Sedan kan folk ha olika åsikter om hur allt ska skötas och att det såklart krockar, men det handlar mer om att våga samarbeta mer, för allas bästa.

Föreningen står inför sina två viktigaste matcher nästa helg. Hur ser du och laget på denna uppgift?

– Det ska bli otroligt spännande och intressant att det avgörs den 28 Januari med två matcher samma dag. Sen att vi möter tvåan och trean i serien gör det hela ännu bättre.
Jag tror vi spelare och föreningen Lidköping United inte tänker alldeles för mycket på vilka vi möter och om det är hemma- eller bortaplan. Vi har fantastiska supportrar som kommer åka med och ge oss gott självförtroende inför uppgiften.

Nu när SFL-kvalet ligger nära, hur mycket pratar ni om det i föreningen?

– Det är klart att man börjar tänka i de banorna när man har sex raka segrar med två matcher kvar. Men vi försöker hålla oss fokuserade på den 28 januari, för löser vi inte det då så behöver vi inte heller prata om SFL för nästa år.

Är Lidköping United redo för att ta steget upp till SFL redan säsong 2017/2018 rent sportsligt och kvalitémässigt?

– Jag vet att ni Futsalmagasinet var på plats när vi mötte IFK Lindesberg och fick se intervjun med personen ifråga då, som pratade väldigt positivt om Lidköping United som förening och lag. Jag är säker på att Lidköping United har kvalité både sportsligt och lagmässigt för att vara med SFL redan inför nästa säsong. Det som dock måste göras, är att Lidköping som stad ställer upp med att bidra till denna satsning där vi kan få fler träningsmöjligheter och hallar för att bedriva verksamheten. och tar vi oss upp är jag säker på att kommunen hakar på det nya publiklaget i Lidköping.

Det är mycket snack om Lidköping United runt om i Sverige, inte minst om era fantastiska publiksiffror på matcherna. Hur har ni lyckats med att locka så mycket folk till matcherna?

– Vi har alla hjälpts åt väldigt mycket, där vi tagit upp satsningen i futsalen med familj, vänner och arbetskollegor. Sedan fick Amir Avdic ansvar för att marknadsföra och lägga upp affischer på Twitter, Facebook och runt om i staden Lidköping.

– Detta har han gjort fantastiskt bra och även valt att sända matcher gratis för folket att titta på. Sedan får vi höra kommentarer att vi spelar en rolig, teknisk och underhållande futsal vilket såklart bidragit till att vi kunnat behålla sådant tryck på våra matcher. Att vi fått massvis med förfrågningar från barn och föräldrar om när ungdomsverksamhet i Lidköping United ska börja, är ett fantastiskt bevis på att Lidköping United gör ett fenomenalt jobb. Och går vi upp till SFL kommer vi inte att ha sittplatser till allihop i idrottens hus.

Till slut Erkin, hur slutar det nästa helg?

– Vi sätter oss i bussen, reser till Färgelanda. Spelar den matchen, reser vidare till Uddevalla. Möter Diaspora och spelar klart den matchen. Och sen siktar vi in oss på kval till SFL.

LÄS ÄVEN: Förbundskapten Charbel Abraham berättar om truppen han tagit ut

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img