Tränarnas angrepp mot fotbollen: ”Futsal är en riktig sport”

Efter gårdagens förlust mot glödheta Linköping rann bägaren över för Örebros tränarduo Mikko Seppälä och Victor Huerta, som delvis lade förlusten på stadens fotbollsklubbar.

– Om vi vill snacka här i Sverige om att futsal är den snabbast växande sporten i hela landet, med 150 000 licensierade spelare, så inte fan kan det vara så att våra spelare varje måndag måste gå på ”utomhusfotboll”. Det är jävla januari! Det är 109 minusgrader och snö utanför, och våra spelare kan inte komma för att fotbollslagen sätter press på dem att de måste träna. Vi har ingen chans att träna och jag är besviken. Jag kan inte ge några ultimatum och jag vill inte ge några ultimatum, men jag vill att människor ska tänka på att futsal är en riktig sport, sa Seppälä på presskonferensen efter matchen, enligt Nerikes Allehanda.

Anledningen till duons hårda ord är att ÖSK spelarna känner sig pressade att träna med sina fotbollslag och därmed måste välja bort futsalträningarna.

Jag ska inte säga att det avgör matchen i dag, för det är svårt att analysera så tätt inpå. Men vi känner att det helt klart är en av orsakerna. Vi känner att vi säkert hade kunnat vara vassare om vi hade haft tre av tre träningar än två av tre. Den matematiken kan man göra ganska snabbt, säger Victor Huerta och fortsätter:

Det är inte klubbarna som säger rätt ut: ”Du måste välja.” Men det blir så ändå, och då blir vi drabbade. Det är en situation man hamnar i som spelare. Om man som spelare byter klubb och vill träna till sig ett nytt kontrakt så måste man vara på träningarna, säger Huerta.

Nu uppmanar tränarna till samtal med både spelare och fotbollsklubbar, för att kunna lösa problematiken. För det blir snabbt kännbart om ett lag skulle missa ett slutspel, eller åka ur en serie.

– Det måste finnas någon mellanväg. Vi måste sätta oss ned och prata med alla inblandade. Man måste hitta nya vägar i framtiden, det är inte bara vi som brottas med det här problemet, det är samma sak på många ställen.

Örebro SK ligger alltjämt tvåa i SFL Norra, efter lokalkonkurrenten Örebro FC, som säkrade slutspelsplatsen igår. Tack vare Norrköpings förlust mot Nacka Juniors, så är glappet fortsatt tre poäng till Örebros fördel.

LÄS ÄVEN: Linköping gjorde processen kort med motståndarna i Ladies Night Cup

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img