KLART: Örebro FC till SM-slutspel

Nu är det som länge varit på gång helt klart. Örebro Futsal Club är nu helt klart för SM-semifinal.

Efter söndagens seger mot Täfteå, och tack vare att Norrköping senare föll i mötet med Nacka Juniors, kunde spelarna fira att de nu är klara.

Det här blir klubbens första slutspel, och nu är tre av fyra lag helt klara. Den sista platsen står mellan Örebro SK, Norrköping och Falcao. I den södra serien är sedan tidigare IFK Uddevalla och Borås AIK klara.

– Det är så klart jättekul att vara klara för slutspelet. Vi har ju varit trea i serien två år i rad och har haft som mål att ta en topp två-plats och gå till slutspelet i år. Det är det vi kämpat för hela säsongen. Men nu vill vi komma etta också, vi har ju varit i ledning länge och det skulle kännas snöpligt om vi tappar det i slutet, säger Fredrik Johnsson till na.se.

I semifinal väntar alltså något av de två söderlagen.

– Jag har inte jättebra koll på söderlagen, men förr om åren har de ju varit vassast i SM-slutspelet. Sist gick ju båda lagen därifrån till final. Men det känns som att vi är ett helt annat lag i år. Vi jobbar verkligen för varandra. Det kan räcka långt.

(Här kan du läsa mer om det tv-sända slutspelet.)

LÄS ÄVEN: Senad Berisha nöjd med tiden i ÖFC

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img