Abraham: ”Prestationen svider mer än resultatet”

Sverige föll tungt i lagets premiärmatch mot Montenegro i Grupp G. Slutresultatet skrevs till hela 4-11, och i och med att Montenegro redan slagit Gibraltar är nu Sverige redan utslaget.

Det var naturligtvis väldigt dystra miner i Sverige-lägret efter matchen. Futsalmagasinet fick en pratstund med förbundskaptenen Charbel Abraham.

– Det är klart att det är jättetungt. Vi visste om att det var en avgörande match där vi inte hade råd att förlora. Det är inte bara resultatet som gör mig så här besviken, utan prestationen svider mer än resultatet. Så är det faktiskt. 

Han fortsätter:

– Känslan är ändå att vi inte förlorar mot ett bättre lag, utan att vi underpresterar såpass mycket att vi ger dem segern. Det var väldigt många misstag som vi straffades av i dag. Alla var väldigt besvikna efter matchen.

Abraham hade dock en väldigt positiv känsla inför matchen, där Sverige visste precis hur deras motståndare skulle agera. Men det hjälpte inte.

– Känslan i början var ändå att vi kommer att fixa det. De backade hem och ville spela på våra misstag, och det visste vi om inför. Vi pratade om att hitta in bakom och att löpa mycket bakom för att öppna upp dem. Men tyvärr blir det så att vi inte rör oss tillräckligt bra. Vi spelar framför dem, och de kliver upp i press och tvingar oss till misstag.

Nu väntar en helt betydelselös match mot Gibraltar under måndagen. De båda lagen har redan blivit utslagna.

– Vi måste kliva fram och visa att vi är professionella och göra så bra som möjligt ifrån oss. Det är ett lag som vi ska slå. Vi måste revanschera oss och visa att så dåliga vi var i dag kommer vi aldrig vara igen. Det handlar om att göra det noggrant och felfritt. Det är det enda vi kan göra just nu.

LÄS ÄVEN: Undrar du hur SFL-kvalet spelas? Vi har svaret

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img