Så spelas SFL-kvalet

Om några veckor börjar kvalet mot SFL. Redan nu är flera lag kvalificerade för kommande SFL-kval, men hur fungerar kvalspelet?

Det har varit oklarheter över hur kval-upplägget är, och det har även spekulerat i om ett ”regionalt kval” innebär att dem två närmaste lagen möter varandra.

I det femte avsnittet av Stolpe In reder Tobias Granberg med gäster ut angående SFL-kvalet. Granberg kunde förklara upplägget på följande vis, enligt källor till Futsalmagasinet:

– Vi delar upp Sverige i norr och söder och vi lägger ihop divsion 1-vinnarna(3 lag i norr och lag 3 i söder) och så lägger vi in ett SFL-lag i norra och ett SFL-lag i södra, säger Granberg och fortsätter:

– Där lottar man inbördes. Norr och söder och där får man två dubbelmöten i bägge regionerna och vinnarna går upp i SFL, avslutar Granberg.

 

En som hyllar det aktuella upplägget är futsalmagasinets skribent Krister Melin:

– Det här upplägget är betydligt bättre än det som vi pratade om nyss, om lagen som var närmast varandra eventuellt kunde få möta varandra. Det här med lottning känns betydligt rättvist, säger Melin.

Futsalmagasinets chefsredaktör David Gerd instämmer i Melins kommentar:

– Jag håller med, det här känns som ett rimligare sätt att göra upp om SFL-platserna måste jag säga.

Avsnitt fem av podden Stolpe In hittar ni här!

 

Fakta: Kvalet till SFL

SFL-kvalet kommer att bestå av åtta lag som delas upp i två regioner. Lagen lottas mot varandra och spelar en utslagningsrunda som består av ett dubbelmöte. Efter att dubbelmötet är över så har vi fyra lag som är klara för SFL.

Speldatum

18-19 och 25-26 februari

Deltagande lag:

Södra kvalet

Norra kvalet

 

LÄS ÄVEN: Så laddar landslaget inför EM-kvalet

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img