Spelarnas tankar efter förlusten: ”Det känns katastrof”

Sverige underpresterade i matchen mot Montenegro och förlorade med 10-4. EM-drömmarna är borta och många spelare var deppiga efter matchen. Men Futsalmagasinet fick ett snack med några av spelarna efter den tunga förlusten.

Det känns katastrof. Vi kommer inte alls upp i nivå, och det är för många som underpresterar, säger Kristian Legiec med över 40 landskamper på kontot

Vi är ett landslag och representerar Sverige, då ska vi förvänta oss mer av varandra. Jag hade själv två lägen i första halvlek som jag måste göra minst ett mål på, sen spelar vi fem mot fyra i nästa hela andra halvlek, vilket kändes bra. Vi skapade mycket lägen, men missade helt för mycket, säger Malmö-spelaren kritiskt mot sig själv och laget.

– Vi kom inte upp i nivå, gjorde många misstag och de straffade oss, sa Fredrik Söderqvist efter matchen.

IFK Uddevallas bästa målskytt, Söderqvist, fick dock aldrig lämna bänken trots att landslaget låg under i stort sett hela matchen.

Men inte det vi förlorade på, vi kom inte upp i vår nivå helt enkelt. Det är mest tungt, men det är bara att ta nya tag inför i morgon.

Trots att Montenegro gjorde tio mål på Sverige, så vill inte Legiec hylla motståndarna, då han inte tyckte de var så speciella.

Vi stressar hela matchen och bjuder dem på minst åtta-nio mål idag. Det var tyvärr vi som var dåliga och de gör det bra på våra missar.

LÄS ÄVEN: Förbundskaptenens egna ord efter fiaskot