Damlandslag i futsal dröjer: ”Kanske om tre år”

Herrlandslaget har nu några år på nacken, och Svenska Fotbollförbundet har valt att gå vidare med F17-landslaget som är en lyckad satsning. Men samtidigt ser det inte ut att bli något damlandslag på några år.

Svenska Fotbollförbundet dröjer med att starta ett damlandslag. Mycket beror det på att damerna ännu inte har någon nationell serie likt herrarna, utan bara sitt regionala seriespel och SM-slutspel.

Men ambitionerna från futsalansvariga Per Broberg är att ett landslag ska finnas för damer inom tre år, enligt Lars Ternström.

Ambitionen från Per Broberg och från Svenska (fotbollsförbundet) är att skapa ett damlandslag. De har inte satt någon tidsram, men skulle gissa på att det blir om tre år.

Om tidsramen stämmer så bör Svenska Futsalligan för damer finnas före detta, rimligtvis inom två år. Futsalmagasinets expert Krister Melin spekulerar:

– Jag tror att om några år kanske vi får en högstaliga med två delar, likt herrarnas SFL. Men det gäller att det finns kvalité.

Även damlandslaget finns det täckning för, tror Melin, där stommen av spelare främst skulle komma från östra Sverige tillskillnad från herrarna där stommen är från västsverige.

En stomme skulle i dagsläget bestå av spelare från Lindahl, Falcao och kanske Eskilstuna. Även spelare från Göteborg, Sätra, Holmslund och några från flicklandslaget.

Vem skulle då vara lämplig att leda ett sådant lag och projekt? Krister Melin har två namn på sin radar:

Jag tycker att Lars Ternström eller Leif Järnkvist skulle passa utmärkt som förbundskapten för ett damlandslag, säger Futsalmagasinets Krister Melin, som även skulle vilja se Luciano Lorca i en sådan stab.

LÄS ÄVEN: Förhoppningsvis kan futsalen vara räddningen för många tjejer som vill lägga skorna på hyllan

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img