Khabiri: ”Vi har goda chanser att spela i SFL kommande säsong”

Det är torsdagskväll och termometern visar friska 19 minusgrader utomhus. Det är snart dags för futsalsträning på Östra Skolans sporthall i Jokkmokk.

Jokkmokk, en liten by med knappa fem tusen invånare i hela kommunen och cirka tre tusen i centrala orten. Under matcherna som spelades i division 1 Norrland kom mellan 250-300 åskådare varje gång och hejade fram den blandade truppen av duktiga pojkar som spelar en ”ny sport” som heter futsal.

I Jokkmokks SK:s futsallag finns spelare från alla delar av världen. Colombia, Afghanistan, Irak, Iran, Somalia, Thailand, Kurdistan, Sápmi, Sverige och säker något land som jag har glömt just nu. Många av spelarna har inte ens blivit myndiga så jag törs säga att truppen är en av den yngsta som kommer att spela kvalet till SFL.

Innan träningen sättes igång träffar Futsalmagasinet Afnan Khabiri, tränare för Jokkmokks SK och pratar om kvalet, division 1 och lite annat smått och gott.

Sagan fortsätter. Hur känns det efter seriesegern?

– Det känns väldigt roligt med en serieseger och ett kvitto på att vi är en av dem bättre lagen i Norrland. Grabbarna har jobbat på bra och är välförtjänta av seriesegern.

Vad tycker du om nivån som finns i division 1?

– Jag tycker att nivån är bra. För oss var i princip alla matcher en utmaning. Sen finns det andra lag som vi spelat futsal mot som skulle kunna platsa i division 1. Sen skiljer sig säkert våran serie mot dem fem andra i landet.

För alla andra i Sverige som undrar hur Jokkmokk Spelar, vad kan du berätta utan att avslöja för mycket?

– Jag skulle säga att vi spelar ett simpelt spel. Vi försöker använda oss utav våra spelares kompetenser och ge dem förutsättningarna för att dem ska komma tillrätta med sina kvalitéer i olika lägen under match som vi tror ger mest utdelning.

Du har alltid pratat om den fantastiska laganda, men Saciid Muusec Ali och Mustafa Mohamed Mohamed, det måste vara skönt att ha två spelare med deras kompetens med i laget?

– Absolut. Både Mohamed och Saciid tillför en hel del, både i vårt spel och i vår laganda.

Vad händer i framtiden? Låt oss säga att ni går upp, vad säger du om det? Vad händer om ni dessvärre inte klarar kvalet?

– Vårt enda fokus ligger på SFL-kvalet och att göra två bra matcher. Vad som händer i framtiden hänger givetvis på hur kvalet går. Det skulle vara extremt kul att spela i SFL. Vi tror att har goda chanser att spela i högsta ligan kommande säsong.

Hur mycket betyder för futsal i landet att lag som Jokkmokk och Fågelfors finns nu med på bilden?

– Jag vill gärna tro att det betyder mycket för futsal i landet att två lag från mindre orter lyckas. Jag hoppas det ger självförtroende till andra lag runtom i landet att satsa på futsal. Hoppas även att fler lag från Norrbotten entusiasmeras i att engagera sig i Futsal, avslutar Khabiri.

LÄS ÄVEN: Besked om SFL-lottning skapade kritikerstorm

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img