Basberbers hyllning: ”Bajen fans har varit fantastiska”

Denna säsong har Stockholmspubliken bjudits på flera stockholmsderbyn i SFL, som varken har dragit publik eller större medialt stöd. På fredag kommer detta att ändras, för vad sägs om ett äkta Södermalmsderby? Lyssna på orden. Det är så exotiskt som det låter.

Det är kvartersklubben Söder Futsal mot klassikerföreningen Hammarby IF som ställs mot varandra i kvalet till Svenska Futsalligan. En match som kommer att locka mycket publik men även ett medialt intresse.

Hammarby IF är även wildcard-laget som har gått genom sin division 1-serie likt ett x2000-tåg, med profiler som Andreas Haddad, Max von Schlebrügge och José Monteiro i förarhytten.

Futsalmagasinet fick en pratstund med den spelande Hammarbytränaren Michel Basberber.

Hur skulle du vilja summera säsongen?

– Det har varit ett fantastiskt år för oss om man ser det resultatmässigt och publikmässigt för futsalen inom Hammarby. Vi vann serien storartat med nio segrar och en förlust där vi avgjorde serien ganska tidigt. Sen har vi haft ett fantastiskt publikstöd, säger Basberber och tillägger:

– Stödet vi har fått från Bajen Fans har varit fantastiskt med riktigt bra tryck på läktarna.

Hur har reaktionerna varit från supportrarna?

– Jag tror inte att många inom skaran visste vad futsal var. Vi sa att när vi startar upp det här att vi kommer att göra det här lite tvådelat med en stomme bestående av erfarna futsalspelare, men vi kommer även att ha en annan del av laget som kommer att vara gamla Hammarbyprofiler.

– Eftersom det kommer att bygga ett intresse kring laget och själva sporten.

Basberber tycker även att föreningen har mottagit sporten väl:

– Man visste inte riktigt vad det skulle ge när man startade upp en sektion inom Hammarby, dels ville man erbjuda ungdomarna futsal och premiera halltider. Man ville även bredda verksamheten med olika sporter. Basberber fortsätter:

– Rent sportsligt hade man som mål att nå SFL inom tre år, men nu har det gått så bra att vi känner att vi vill upp redan nu. Tar vi oss inte upp så tar vi oss inte upp, då satsar vi på nästa år istället och bygger långsamt helt enkelt.

Vad tycker du om kvallottningen? Det blir ett äkta Södermalmsderby. 

– Det ska bli kul. Jag känner många av grabbarna i Söder Futsal och jag har mött dem hur många gånger som helst med Falcao FC så det ska bli jättekul. Jag tror rent sportsligt att Söder var nog den tuffaste motståndaren vi kunde få möta, för att de kommer från ett högt tempo och de har spelat i SFL hela året, samt haft bra tempo i matcherna, Säger Basberber och resonerar:

– Där ligger oss i fatet att vi kommer från division 1 som vi har gått genom ganska enkelt, då vi inte har fått det tuffa motståndet och blivit sporrade på samma sätt som Söder har blivit match efter match.

– Då är det viktigt för oss att förbereda oss för att tempot kommer att vara bra mycket högre än i division 1. Jag har stor respekt för Söder Futsal, men vi har samtidigt en stor chans att vinna, avslutar Basberber.

Om du vill se Basberber och hans manskap så ska ni bege er till Eriksdalshallen. Matchen spelas på fredag med start kl 21.00. 

LÄS ÄVEN: Djurgården är redo för Jokkmokk

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img