Djurgården redo för kval: ”Vi ska vinna båda matcherna”

Djurgårdens IF Futsal joggade hem sin division 1-serie den här säsongen. Bland annat slog de rekordet för antalet gjorda mål i en match.

Tack vare seriesegern får de, likt de övriga fem seriesegrarna i ettan, chansen att kvala till Futsalsveriges finrum, SFL.

Men varför vann just Djurgården sin division 1-serie?

– Därför att vi är ett mycket bra futsallag. Det är väl egentligen grunden till det. Vi har varit det länge, men i år har vi blivit flera dimensioner bättre. Dels för att vi har växlat ut några spelare, men också fått in några spelare. Ingen stor skillnad på nivån på dem, men engagemanget är helt annat, säger Djurgårdstränaren David Bergqvist till Futsalmagasinet och lägger till:

– Otrolig skillnad på att vara nio på träningen än att vara 16 stycken. Vi har verkligen utvecklat vårt spel i år. Vi har väl egentligen haft en likvärdig spelidé i fyra år, där vi marginellt blivit bättre år till år, men i år har vi blivit bättre för varje vecka.

För Djurgårdens del väntar dubbelmöte mot Jokkmokks SK. Vid sammanlagd seger där väntar SFL nästa säsong.

– Vi började ladda för kval redan för några veckor sedan. Det har varit jättekul att veta att det ska bli kval. Lite jobbigt med de här sena besluten dock, i och med den sena lottningen. Det är snabba puckar som gäller med bokning av flyg, och om vi hade behövt boka Globen exempelvis.

– Vi har en jättebra träningsmatch under onsdagen, tränar torsdag och sedan flyger vi upp lördag. Troligtvis ett träningspass under lördagen också.

Hur bra koll har ni på Jokkmokk?

– Lite grann vet vi allt. Har försökt scouta dem så gott det går. De har ju spelat lite matcher i Umeå, där vi har gamla spelare från vårt lag som är där och pluggar. Har även lite klipp, så har en rätt god bild på vad som väntar.

– Vår träning på torsdag lägger vi på egna saker, och lördagen på plats lägger vi på motståndaren.

Det blir visserligen en tuff resa dit, men motståndet skall vara överkomligt för Bergqvists mannar.

– Vi har full respekt för Jokkmokk, och att de är ett väldigt kompetent futsallag. Vi går in med inställningen att vinna båda matcherna, och det tror vi att vi kan göra.

Läget i laget är riktigt bra, enligt tränaren. Förutom en spelare som är avstängd, och en som är sjuk, finns alla tillgängliga för den första matchen.

– Läget i truppen är väldigt god. I och med segern på annandagen har vi räknat med serieseger sedan två månader tillbaka. Därför har vi planerat uttagningar efter skavanker. Vi har två spelare som har kunnat fokusera på att komma tillbaka.

När lagen sedan möts i Stockholm är det Brännkyrkahallen som gäller. Det är lagets femte hemmahall i år. Den tar in drygt 600 åskådare, men så många vågar han inte hoppas på.

– Djurgården Hockey spelar samma dag. Vi hoppas naturligtvis att det finns de som vill se oss gå upp, men räknar inte med fler än några hundra.

Vad hade det betytt för er att gå upp?

– Om vi tittar på klubben i sig betyder det nog mycket. Djurgården tycker att den här satsningen är jättekul, och vill ha oss där uppe. Tittar vi på gruppen, så är det här något vi jobbat för de senaste åren. Många spelare har varit med och byggt upp från ingenstans till där vi är idag. Hade betytt jättemycket för gruppen som varit med i fyra år och det blir ett bra kvitto på det vi byggt. För klubben är det viktigt för satsningens skull att kunna spela SFL.

Jokkmokk-Djurgården spelas 13.00 på söndag (19/2) i Östra Sporthall.

LÄS ÄVEN: ”Djurgården får gärna underskatta oss” – Jokkmokk inför kvalmatchen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img