Bergqvist: ”Det var 30 minuter bra futsal – och tio minuter totalkollaps”

Under onsdagskvällen spelade Djurgårdens IF FF mot Hammarby IF en träningsmatch inför båda lagens kvalmatcher, som startar nu på fredag när Bajen spelar mot Söder Futsal. Matchen slutade 6-4 till Hammarby.

En match som spelades i en okänd hall, där väldigt få personer blev inbjudna. Båda föreningarna ville givetvis inte avslöja sina kort inför kvalet. Dock sändes de sista 5-7 minuterna via Facebook, där inte mycket blev avslöjat, så Futsalmagasinet tog kontakt med David Bergqvist i Djurgården.

Hur gick matchen igår, vilka slutsatser fick ni av den? 

– Ja, vi fick svar på många frågetecken vi hade inför kvalet mot Jokkmokk. Vi kan summera matchen såhär; 30 minuter bra spel av oss, och de sista tio… Totalkollaps.

– Vi släpper in fem mål på tio minuter. Vi ville ge speltid åt tre spelare som inte kommer spela nu i helgen mot Jokkmokk och de kom in lite kalla i matchen. Vi tappade spelet och släppte in för enkla mål. Bergqvist fortsätter:

– Men det är bra att vi fick tio minuters kollaps så vi kan justera det innan helgen.

Hur ser truppen ut inför helgen? Det finns ett frågetecken om Alaa Mohamed. Kommer han att spela? 

– Nej, Alaa stannar i Stockholm. Han kanske spelar nästa helg i returmatchen, vi får se.

– Annars ser truppen bra ut. Vi har plockat ut tio av de 12-14 bästa spelarna som vi har i truppen just nu. Vi åker på lördag morgon, landar i Luleå, kör sedan till Jokkmokk och tränar i sporthallen. Sedan har vi tre spelare som spelar cupmatch under lördagseftermiddagen och åker senare under kvällen till Kiruna och kör sen till Jokkmokk.

Alaa Mohamed verkar vara en respekterade spelare inom Jokkmokkstruppen. Om han inte spelar, vem ska då Jokkmokk vara rädda för? 

– Jag tycker Axel Hellberg och Kristoffer Khazemi är farliga spelare. Axel gjorde 29 mål under serien och Khazemi kan göra vad han vill med bollen.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Hur mycket respekt har ni egentligen för Jokkmokk? 

– Vi försöker ge alla lag den respekten som de förtjänar. Sedan har vi studerat Jokkmokk väldig bra. Vi har tillsammans med spelarna sett klipp från de sista matcherna hemma. Vi vet precis vad vi måste göra för att vinna. Spelarna själva säger att ”vi borde vinna, vi tar dem”.

– Jokkmokk borde ha mer futsaltänk, tränar de mer futsal tror jag att de blir ett väldigt bra futsallag i framtiden.

– Jokkmokk ser starka ut med stora individuella spelare men ser ut att tappa kontrollen i omställningarna, från anfall till försvar, där kan vi få stora möjligheter att göra mål.

LÄS ÄVEN: Jonsson:”Djurgården får gärna underskatta oss”

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img