Söderduon om kvalmotståndet: ”Det ska bli kul att möta Hammarby”

Det har varit en händelserik säsong för SFL-nykomlingen Söder Futsal. En säsong som kan beskrivas som en berg och dal-bana på Gröna Lund, där kvalplatsen säkrades i slutomgången. Nu ser Söder Futsal fram emot två kvalmatcher mot Södermalmsgrannen Hammarby IF.

Futsalmagasinet fick en pratstund med tränarduon Joakim Eriksson och Lars Åkerlund som ser fram emot kvalspelet:

– Det känns bra. Vi hade lite kräftgång i januari, men nu har vi lyckats få målskyttet att lossna igen. Vi har haft målchanser men inte lyckats trycka dit dem. Det känns som att vi är på gång igen, säger Jocke. Lars Åkerlund lägger till:

– Det ska bli kul att möta Hammarby, det ska bli intressant. Killarna är taggade så det känns bara positivt.

– Hammarby är ett bra lag och det är vi också så det blir en intressant match. Vi har spelat mot Hammarby i träningsmatcher flera gånger innan och det brukar bli jämna matcher. Vi ser fram emot det, säger Jocke.

Söder Futsal spelar SFL-kval för andra året i rad. Duon medger att kvalrutinen från förra säsongen är en viktig erfarenhet inför dubbelmötet mot Hammarby. Dem berättar också att laget har tränat lite annorlunda sista veckan:

– Vi har haft ett litet annat upplägg med andra övningar för att sammansvetsa gruppen ännu mer. Lite basket, pingis och lite Champions League.

Var det ett sätt att avdramatisera allvaret inför slutomgången?

– Lite så var det. Göra något annorlunda.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Hur gick tankarna under matchen mot Linköping? Ni hade Täfteås match att tänka på samtidigt som er match.

– Precis, vi hade rapporter från Botkyrka löpande under matchen. Det hade vi stor nytta av, men i stort sett körde vi vår match. Vi vann mot Linköping senast(6-0) och det är ett lag som passar oss, så vi gick in med ett gott självförtroende och gick för seger.

Söderduon reflekterar om sin kommande motståndare:

– Hammarby är ett lag som vi känner väl och vi känner killarna sedan tidigare. Dem vi inte har koll på är dem gamla stjärnorna. Vi vet vad det är för lag och vi har en tydlig spelidé så det blir intressant.

Har ni sett några av Hammarbys matcher i division 1?

– Vi tittade när de spelade mot IK Hephata. Dem var sylvassa och satte alla sina chanser i andra halvlek. Lars och Jocke betonar ödmjukt att Hammarby är ett duktigt lag och att det kommer att bli en jämn kamp:

– Vi kan mäta oss med dem. Vi har mätt oss med många lag i SFL och vi har haft lite oflyt i några matcher men vi vet vad vi kan.

– Vi kan ha en fördel i att vi har matchats tufft i SFL, avslutar duon.

Det märks att Joakim Eriksson och Lars Åkerlund längtar efter detta prestigemöte som inte bara ger en plats i SFL, utan även den ärofyllda titeln: Bäst i Söder! Om du vill se detta derby så ska du bege dig till Eriksdalshallen nu på fredag. Matchtid är 21.00.

Returen spelas den 26 februari i Eriksdalshallen. Matchtid är 19.00.

LÄS ÄVEN: Hammarbytränaren hyllar supportrarna 

 

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img