Fågelfors är redo för kval: ”Vi kommer bjuda på show”

Fågelfors vann division 1 södra Götaland före FC Paratodos och FC Rosengård. Nu står laget redo för kval till Svenska Futsalligan, där man möter Gais Futsal från Göteborg.

– Vi spelade division 1 denna säsongen helt utan förutsättningar, sen när alla matcher var spelade stod vi som segrare och jag tycker vi varit duktiga. Vi möter ett jättebra motstånd i Gais, men vi har vunnit var sin serie, så det bör bli jämnt, säger lagets tränare Sten-Bertil Myhrén.

Truppen till första matchen, imorgon lördag mot Gais futsal, togs ut under torsdagskvällen och Myhrén har tillgång till samtliga spelare i truppen.

Känslan är bra och truppen är intakt, vi har 22 spelare att välja mellan. De flesta har fått speltid under säsongen men nu får vi toppa upp lite. Abdulrahman Kharma är tillbaka efter att ha varit borta med känning i knät och fått vila. Annars är truppen frisk och kry.

Fågelfors ställs mot ett Gais med erfarenhet från SFL, men som åkte ur efter kval förra säsongen mot bland annat FC Mellerud. Sten-Bertil har sin plan färdig, men är förtegen om detaljerna.

– Vi har en taktik upplagt att vi ska spela, vi har ju mött både Rosengård och Halmstad och har hanterat dem på ett bra sätt. Nu har vi 2×20 minuter till att börja med och kan justera planen under tiden. Vår matchplan är klar men sen får vi se om den stämmer gentemot hur Gais spelar, det blir spännande.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Framgångarna för Fågelfors, från den lilla orten i Högsby kommun, har skapat stort intresse hos allmänheten. När nu det är dags för kval får man dock lägga matchen i grannkommunen Oskarshamn, då hallen i Högsby inte håller måtten.

Futsalen har stort intresse här, men nu får vi spela i Oskarshamn. Vi har inte spelat där tidigare, så det blir samma förutsättningar för båda lagen. Vår plan hemma kan vi inte spela på då den inte håller måtten, både planen och publikmässigt. I Oskarshamn kan vi få in mer folk, i vår lilla hall i Högsby har vi haft fullsatt. Förhoppningsvis betyder hemmaplan i första matchen att det blir stort tryck, andra matchen kan ju bli ointressant beroende på hur det går i den första. Sedan är Gais är ett slagkraftigt namn, ett etablerat namn i Sverige som ökar intresset.
– Vi kommer bjuda på lite show med raketer och en härlig inramning, folk uppskattar det, berättar Myhrén.

Tränaren, som annars håller till i division 4 med samma lag och samma trupp, tror på en jämn drabbning.

Jag tror det kan bli jämnt, sen får vi se hur det blir efter två matcher. Vi har positiva tankar och vi ser fram emot det, för oss kanske vi aldrig får kommer få vara med om detta igen.

Samtidigt skulle en uppflyttning betyda en större satsning av föreningen på futsal.

Det skulle innebära en större satsning, nu spelar vi i stort sett med samma lag som vi gör i fotbollens division 4. Tidigare har vi spelat några cuper i futsal bara. Får se lite om man får specialisera sig på futsalen, vi får diskutera det.

Nu får vi önska Gais välkomna och hoppas på en bra match, avslutar Myhrén inför lördagens första kvalmatch.

LÄS ÄVEN: Gais har många matchvinnare som kan avgöra dubbelmötet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img