IFK Uddevalla är redo för guld: ”Ingen slump att vi är där vi är”

IFK Uddevalla Futsal är för tredje raka året klart för semifinal, och de tar från söderserien i år med sig Borås AIK.

För IFK:s del väntar Örebro SK i semifinalen. Nytt för i år är att semifinalerna spelas i dubbelmöten, med en match hemma och en borta. Det ger klubbarna en unik möjlighet att locka storpublik, och det blir därmed också en bra reklam för sporten.

Dessutom kommer matcherna att sändas i TV4 Sport.

Som tidigare nämnt är det här Uddevallas tredje raka slutspel. Men de tidigare gångerna har slutat på precis samma sätt. Laget har tagit sig till final, men båda gångerna har de fått se sig slagna av IFK Göteborg (Göteborg FC det första året).

– Ja, det är som du säger. Vi har förlorat två stycken finaler två år i rad. Revanschlustan fanns redan inför förra årets final. Men jag känner att vi har blivit taktiskt bättre och sammanhållningen har bara blivit starkare. Efter två finalförluster och det tredje raka slutspelet nu så vill vi visa att det inte är någon slump att vi är där vi är idag, säger lagets kapten, Granit Berisha.

IFK Uddevalla kommer till slutspelet med en riktigt bra säsong i ryggen. Med undantag på den sista, betydelselösa seriematchen mot Malmö City gick de igenom säsongen utan att förlora. Därmed kunde laget fira en välförtjänt serieseger.

– Anledningen till att vi vann serien är framför allt tack vare vår starka sammanhållning, samt att vi har fått behålla större delen av truppen under hela säsongen.

ANONNS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

I semifinalen, där den första äger rum på lördag på bortaplan, väntar Örebro SK. Ett lag de stött på förr, men de lägger ändå ingen större kraft på motståndaren under förberedelserna.

– Det är helt upp till oss själva, och det är det enda vi fokuserar på.

Hur ska ni slå ÖSK?

– Jag tror att vår defensiv blir den avgörande faktorn. Framåt vet vi att vi har kreativa spelare som kan avgöra matcher när som helst.

Uppladdningen inför helgens match är precis som vanligt. En helt vanlig träningsvecka. Något som Berisha tycker är bra.

– Det har inte varit några större förändringar, utan vi har kört på som vi har gjort under säsongen. Det tycker jag bara är positivt, då det inte bygger upp någon onödig spänning eller nervositet.

Hur slutar dubbelmötet?

– Det kommer att bli tight, men i slutändan är det vi som tar oss till final.

LÄS ÄVEN: Så slutade det ”hemliga” Stockholmsderbyt

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img