Örebro drömmer om final: ”Vi har en bra chans”

Örebro Futsal Club har haft en turbulent vecka inför klubbens viktigaste match någonsin, hittills. Problem med halltid i idrottshuset i Örebro har gjort att förberedelserna kommit efter.

Vi ligger efter i förberedelserna, det har gått några dagar åt hallproblemet. Men laget har tränat på som vanligt, försökt se det som en vanlig match. Trots allt så är det futsal vi ska spela och vi har försökt hålla det på den nivån. Vi är där vi har velat vara och nu är det bara upp till oss att försöka göra det så bra som möjligt. Vi tycker ju själva att vi har en bra chans och sen är det ju bra att vi inte är favoriter, det tycker vi är bra. Just nu har vi inget att förlora, bara gå in och köra, säger klubbens General Manager, Ronny ”Pilen” Pettersson till futsalmagasinet inför morgondagens drabbning mot Borås AIK.

Skyttekungen Carl-Fredrik Jonsson finns med i Örebros trupp som nästan är intakt. Jens Arrby har fått en spricka i foten och måste avstå. Sedan är det osäkert kring lagkapten Basel Gorgis, som blev utvisad i sista seriematchen.

Vet inte riktigt hur det ser ut där, Skoog sköter det. Han kan vara avstängd, men vi har överklagat, har inte fått svar på detta än, säger Managern

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Hur ska ni besegra Borås? Några ess i rockärmen?

Vi är hemlighetsfulla kring det, säger Ronny och skrattar.
Det finns detaljer vi tittat på, men i det stora hela så får vi spela vårt spel. Får inte anpassa oss för mycket bara för att duktiga Borås kommer. I en futsalmatch kan allt hända och vi försöker spela vårt spel som vi spelat hela säsongen.

En hel del har handlat om vart Örebro FC skulle spela semifinalen. Ett tag var det aktuellt med att spela i en annan hall, men det var aldrig något altenativ, enligt Ronny. Men nu inleder laget dubbelmötet på sin riktiga hemmaplan, gamla idrottshuset, i Örebro.

Vi har väll pratat om detta, allt beror på vilken typ av spelare det är. Vissa spelar bättre borta men tycker pressen på hemmaplan är för stor, medans vissa föredrar hemmaplan. Jag tror inte det har så stor betydelse. Men om man skulle råka vinna, så är det roligare hemma med publik och så. I det stora hela har det ingen betydelse i slutändan, båda matcherna ska spelas och man ska göra jobbet i båda, säger Pettersson som hoppas på två tighta matcher.

Jag önskar att vi vinner med uddamål hemma och får till oavgjort borta. Det låter väll bra. Men det är två matcher, och det kan vara våra två sista för säsongen. Vi ska göra det lika bra som tidigare.

Samtidigt skulle en final betyda oerhört för klubben, sponsorerna och alla eldsjälar i bakgrunden:

En final skulle betyda väldigt mycket om man skall försöka sätta ord på det. För det första är det isåfall första Örebroklubben i final, bara det är stort. Vi är några som jobbar hårt i bakgrunden, så det skulle vara ett erkännande att vi jobbar rätt. Bara att ta sig till final skulle vara hur stort som helst. Sporten växer och tittat man framåt nu med tv-sändningar och så kanske nästa år när de börjar sända vissa ligamatcher på TV. Då är man mer attraktiv för det och klubben får större marknadsföring i klubbnamnet. Kul för sponsorerna som stöttat i flera år, just för deras skull är det väldigt kul. Tidigare har vi inte haft det där flytet, men i år har vi fått till det där.

Imorgon ställs Örebro FC mot Borås AIK i den första semifinalen som sänds i TV4 Sport.

LÄS ÄVEN: Tredje gången gillt för IFK ”Ingen slump att vi är där vi är”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img