Tränaren: ”Hur det än går har vi ett Skaraborgslag i SFL”

Efter att man hade krossat allt motstånd förra säsongen i division 1 så var Skövde United Futsal inför säsongen 16/17 ett hett samtalsämne i futsalsverige. Nykomlingen var tippad av många att hamna på den övre halvan av tabellen och man inledde säsongen med en fin seger mot Torslanda IK.

Men efter den drömstarten så gick det tyngre och tyngre för Skövde United, och när mer än halva säsongen var spelad låg laget på en nedflyttningsplats. Mitt under säsongen så tappade man även sin stora stjärna Sargon Abraham, som valde att lägga futsalskorna på hyllan och satsa på utomhusfotboll istället. Han valde att lämna Skövde AIK och skriva på för superettan-laget Degerfors IF.

När det återstod två omgångar kvar av serien så låg Skövde United på en jumboplats och många trodde då att laget hade gjort sitt i SFL för den här säsongen, men grabbarna ifrån Skövde ville annat. Man gick nämligen och vann den viktiga hemmamatchen mot FC Mellerud med 5-4. Och i och med vinsten så bytte man plats med Mellerud i tabellen, upp till en kvalplats och Mellerud klev ner på jumboplatsen.

Inför den sista omgången av SFL så åkte Skövde United till Trollhättan för match mot Skoftebyn. En match som man förlorade med hela 9-2, men i och med att Mellerud förlorade hemma mot IFK Göteborg så behöll Skövde kvalplatsen i serien.

Och nu väntar ett kvalspel för laget som ska slåss om en plats till Sveriges högsta liga även nästa säsong, SFL. Där får de spela ett hett Skaraborgsderby mot FC Lidköping United Futsal.

Vi på Futsalmagsinet kände att det var dags att ta tempen på föreningen ifrån Skövde, så vi tog kontakt med lagets tränare Johny David.

Hur sammanfattar du er säsong 2016/2017 i SFL som nykomlingar?

– Säsongen har varit upp och ned. Vi hade innan säsongen två bra kedjor som vi skulle spela med. Men redan innan första matcherna så var det folk som blev inringda för att jobba och fick prioritera det i stället.

David berättar även att man saknade Hannah Abraham under inledningen av säsongen.

– Hannah missade de första fyra matcherna. När han kom tillbaka så kunde inte Bulent spela mer på grund av skada.

– Så har säsongen sett ut för oss inför varje match, berättar han.

Han berättar även att stommen Bilos, Hannah och Sargon inte har spelat ihop än denna säsongen.

– Men jag tycker grabbarna som har spelat har gjort det fantastiskt bra om man kollar ifrån hur vi har haft det denna säsongen, och även de unga grabbarna som har spelat har gjort det bra. Så vi ifrån föreningens sida är nöjda.

Många trodde på förhand att ni skulle tillhöra övre halvan av tabellen denna säsongen, vad är det som inte har funkat för er?

– Som jag sa innan så har stommen som tänkte spela inte gjort det.
Sen börjar fotbollssäsongen i januari. Så många prioriterar fotboll istället för futsal.

Ni tappade eran storstjärna Sargon Abraham mitt under säsongen, hur mycket har det påverkat er?

– Sargon är Sverige bästa futsalspelare. Så självklart tappade vi mycket när inte han kunde spela mer. Men dem som har spelat istället för honom har gjort det kanon.

Vad är det som gör att ni ändå till slut fixar en kvalplats efter en tuff säsong i SFL?

– Vi gav aldrig upp fast vi fick många hinder på vägen.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Ni lottades mot FC Lidköping United Futsal i kvalet, vad tycker du om lottningen?

– En fantastisk lottning , har följt Lidköping United lite denna säsongen så jag tyckte det var perfekt att vi fick Lidköping. Jag hoppas på storpublik. Johny fortsätter:

– Hur än det går i kvalet så har vi ett Skaraborgslag i SFL nästa säsong. Riktigt kul!

Vad vet du om laget Lidköping United och vad tror du om era chanser att hänga kvar i SFL?

– Jag har inte så jättebra koll på Lidköping United faktiskt mer än att jag bara har följt dem lite denna säsongen och sen vet jag att dem har några duktiga spelare i sitt lag.
Jag tror båda lagen har stora chanser, det är 50/50 .

Till slut, spelas det SFL i Skövde även nästa säsong?

– Det får vi hoppas.

Vi önskar Johny David och Skövde United Futsal all lycka i kvalet mot FC Lidköping United Futsal.

LÄS ÄVEN: Vem skjuter upp Lidköping till SFL?

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img