Borås siktar högt: ”Vi har alla ingredienser”

Borås AIK tog både lag och publik i SFL Södra med storm den här säsongen. Med ett anfallsspel olikt andra blev de i överlägsen stil det lag som gjorde allra flest mål.

93 mål blev det på de 14 seriematcherna, 22 fler än seriesegraren IFK Uddevalla. Men deras frejdiga offensiv har också kostat mål bakåt, där de släppt in så mycket som dubbelt så många fler än IFK.

Nu går de för första gången in i ett slutspel, och kanske är det just offensiven som ska bära dem framåt. Lagkaptenen Hoshiyar Solaimani vet precis varför det har gått så bra som det gjort i år.

– Vi har en grymt stark trupp där alla ställer upp för varandra. Vi har en tränare som inger lugn i laget och i vårt lag har vi alla ingredienser. Vi har folk som kan göra sin gubbe, distansskott, bra försvarsspelare, duktiga målvakter. Men det jag tror är främsta anledningen är att vi har många spelare med näsa för mål. Kollar man topp sex i skytteligan har vi med fyra spelare. I topp tio har vi hela sex spelare med. Bara de här sex spelarna har tillsammans gjort mer mål än något lag i hela Sverige. Det säger väldigt mycket om vår offensiv, säger han.

Han fortsätter:

– Vårt första slutspel, även om vi varit på gränsen tidigare år också. Jag är inte förvånad över att vi är där vi är, vi skrattade när vi blev tippade att åka ur serien. Vi vet hur bra vi är. Det ska bli fantastiskt kul att spela slutspel och extra kul att futsalen blivit så stor att TV går in och sänder. Vi är taggade till tusen.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

I semifinalen väntar Örebro FC. Ett lag de mött tidigare den här säsongen.

– Vi mötte Örebro Futsal första kvällen i Örebro Open Cup. De slog oss med några bollar, men det var orättvist att döma oss efter den turneringen. Jag tror att tre av våra ordinarie spelare var med på den resan och vi hade några juniorer. De var tekniskt duktiga och väldigt trygga med bollen. Lite som oss skulle jag säga. Jag tror detta blir en väldigt sevärd match, säger han och utvecklar:

– Inför detta dubbelmöte tror jag att en bra insats i bortamatchen blir väldigt avgörande. Vi har vunnit sex av våra sju matcher på bortaplan i grundserien och är inte rädda på resande fot. Vi har samma filosofi hemma som borta. Jag tror på en jämn fight i Örebro men att vi visar vår styrka hemma och vinner med ett par bollar.

Borås kommer nästintill med fullt manskap till Örebro. Saknas gör stjärnspelaren Richard Yarsuvat, som numer bor i Borlänge sedan övergången till Superettan-laget Dalkurd. Även Medi Dresevic är inaktuell.

Hur ska ni slå ÖFC?

– Nyckeln mot Örebro blir att vi går ut och spelar som vilken annan match som helst. En nervös insats och darriga ben i bortamötet kan innebära att det är kört inför returen. Det är ingen serie där man har 14 matcher på sig att åtgärda misstag, här tror jag vi måste gå ut och spela exakt det spelet som tagit oss dit vi är idag. Vi har följt deras matcher, vi vet hur vi ska agera för att ta oss vidare!

– Vi ser fram emot lördagens match enormt mycket!

Matchen startar 15.00, och den spelas i Idrottshuset i Örebro. Kan du inte ta dig dit sänds matchen med start 14.55 i TV4 Sport.

LÄS ÄVEN: Futsaloraklet är tillbaka i sin blogg inför semifinalerna – läs hans tankar här

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img