Än har inte krutröken lagt sig

Serien är slut och jag har fått äta upp mina tips och spekulationer. Så nu när krutröken inte ens hunnit nå nå marken kommer nästa BOMB från Oraklet. Måste ju ha några nya vänner och/eller fiender efter helgerna.

Årets sämsta tips blir Borås som jag tippade att åka ut och nu spelar SM-semifinal. För Borås del så tippar jag även denna gång att det går åt pipan.

Borås möter laget som gjort allt rätt i år. Örebro FC har varit storebrorsan som blivit omsprungen av lillebror Spartak, och har nu tagit över kommandot.

ÖFC har gjort en total make over. Christoffer Skoog är hjärnan bakom det hela. En klok räv som inte nämns bland de stora tränarnamnen. Han har rutin och ser vilka misstag man tidigare gjort. Självklart tillsammans med flera duktiga ledare.

ÖFC har gått under luppen och fått rutin i Senad Berisha och även Leif Järnkvist som rådgivare eller vilken roll han nu egentligen har.

Borås har gjort en fantastisk säsong, och jag har faktiskt bara sett laget när de förlorat och spelat mindre bra, därav min skepsis. Efter att ha sett Örebro FC rätt mycket i år skulle det förvåna mig mycket om laget inte tog en finalplats.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

I den andra semin står två av årets förhandsfavoriter på varsin sida. Många ser Uddevalla redan nu som svenska mästare. Det enda som talar emot dem är väl just det faktum att alla experttips i stort sett gått åt pipan, förutom just Uddevalla.

ÖSK har haft en strulig säsong och till skillnad från lokalkonkurrenten verkar de ha gjort det mesta fel men tar sig ändå till semifinal likt Uddevalla för tredje året i rad. Riktigt starkt gjort av laget som alla gillar att ogilla i år.

Två tunga avbräck i avstängningar på både Pajtim Abazi och skyttekungen Anel Coralic gör att laget för första gången i år får räknas som underdog.

Även detta är väl också det enda som talar för laget. Så tyvärr ÖSK, det blir inte fjärde gången gillt heller.

Tyvärr så ser det så illa ut att Oraklet själv missar båda semifinalerna på grund av familjeskäl. Tråkigt, men sådant är livet. Men det talar ju i och för sig för att Borås kan spela bra…

Några andra tankar är att tyvärr så fick jag rätt gällande Täfteå. Roligt är att både Norrköping och Linköping har fått igång sina verksamheter, vilket är kul och bra för svensk futsal. Och extra bra för den norra serien som nästa år kommer ha fyra Stockholmslag.

Söderkvalet hoppas jag med hjärtat att Lidköping och Gais tar hem Djurgården hade redan i år varit ett mittenlag i SFL, och jag kan nästan lova att om Söder överlever Bajen ska jag se tre av deras hemmamatcher på plats.

Nu ser vi hur röken försvinner och heta slutspels- o kvallågor flammar i stället. Härligt! Hoppas nu på mycket publik både på läktaren och framför TV:n.

Tyvärr tror jag det blir glest i Örebro, som annars är publikstarkt. Då stadens två stora lag, ÖSK Fotboll och Örebro Hockey, har hemma matcher försvinner ungefär 8000 sportintresserade från futsalen.

Futsaloraklet

LÄS ÄVEN: Örebro FC fick betala storsumma för halltiden

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img