Gerd matchhjälte när ÖSK forcerade

I den andra semifinalen för dagen ställdes det av många favorittippade IFK Uddevalla mot underdogen Örebro SK Futsal i en match som skulle vara minst lika målrik som ÖFC-BAIK.

Uddevalla chockade Örebro genom ett snabbt ledningsmål efter att Fredrik Söderqvist blivit friställt och enkelt kunde lägga in bollen i öppet mål. Örebro ville inte vara sämre utan replikerade snabbt genom Simon ”Blomman” Blomqvist.

Det syndes redan tidigt i matchen att båda lagen hade studerat varandra väl, Uddevalla med sitt karakteristiska höga försvarsspel som Örebro även försökte tillämpa. Båda lagen använde sig också mycket av pivoter i Sebastian Sallanto i ÖSK och Robert Bagger i Uddevalla.

Just Uddevalla skulle visa varför man varit i SM-finaler två gånger om och vunnit södra serien när man spelade upp Örebro på läktaren och lagkapten Granit Berisha kunde enkelt sätta tvåan.

Kanske tänkte man att Uddevalla härefter skulle storma fram och vinna matchen enkelt efter detta men Örebro ville annat. Anderson skjuter in kvitteringen efter ett hårt skott från högra kanten.

Sebastian Sallanto ville inte vara sämre utan tog hela Örebro på egna axlar när han går in i en närkamp, ramlar, vinner tillbaka bollen och rundar Marcus Gerd i Uddevallakassen. En individiuell prestation som visar på vilken kvalité han besitter och också vilken vilja det finns bland spelarna.

Det började smälla en del i närkamperna, Uddevalla drar på sig fyra frisparkar efter halva halvleken. Örebro tuffade på och hade det mesta av spelet, då matchen åter igen fick en vändning i form av en delikat chipp av Fredrik Söderqvist som förkunnade kvitteringen.

Självförtroendet växte för västkustlaget och ganska snabbt kunde man hitta Robert Bagger i sin pivotroll, då han enkelt vänder bort sin motståndare och sätter fyran för Uddevalla.

Det blev heta känslor, som det skall vara i en semifinal. Med fyra minuter kvar av första halvlek visar tredjedomare Niholt att Uddevalla dragit på sig fem frisparkar, vilket betyder att nästa frispark Uddevalla drar på sig blir en tiometersstraff för ÖSK.

Kanske var det med rädsla för detta som Petrit Zhubi bestämde sig för att kliva fram och leverera sitt första mål i semifinalserien, då han via en ÖSK-spelare ställer Simon Johansson i ÖSK-målet. Det blir också sista målet i halvleken.

Då det är ett dubbelmöte betyder det att bortamål är väldigt viktiga. Man kunde se tydligt att Uddevalla var nöjda med resultatet medan ÖSK självklart gick för mer. Alen Rastoder skulle reducera till 4-5 och Örebro var hungrig på flera.

Annons: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Marcus Gerd i Uddevallamålet fick stå för flertalet fina parader när ÖSK forcerade för att kvittera. Istället skulle en lång passning upp till den mycket hala Robert Bagger leda till 6-4 efter att Bagger otroligt skickligt gjort bort sin motspelare och fintat bort Johansson i målet. En vänster högt upp i nättaket som visar varför han blev uttagen till landslaget.

Matchen blir lite hetsig och ganska snabbt drar Uddevalla på sig fem frisparkar. Efter det lugnar det dock ner sig lite. Örebro försöker utmana för att få en tiometersstraff men Uddevalla låter sig inte luras. Gerd får stå för ett par vassa parader och även hans lagkamrater hjälper till att städa framför buren.

Efter ett ganska långt tryck mot Gerd får Söderqvist bollen i en omställning och bombar dit sjuan för bortalaget och därefter blir det väldigt uppgivet hos Örebroarna. Man försöker att vara konstruktiv och sätta sina medspelare i bra lägen med Uddevalla försvarar resolut och klarar av att hålla tätt.

Matchfakta:

Semifinal 1

Örebro SK – IFK Uddevalla 4-7 (3-5)

Målskyttar, Örebro: Simon Blomqvist, Anderson, Sebastian Sallanto, Alen Rastoder

Målskyttar, Uddevalla: Fredrik Söderqvist (3), Granit Berisha, Robert Bagger (2), Petrit Zhubi

Laguppställningar:

Örebro SK:

92. Simon Johansson (MV)
74. Henrik Norberg (MV)

5. Jacob Nilsson (K)
7. Simon Blomqvist
19. Sebastian Sallanto
33. Almin Masic

10. Dana Kuhi
11. Anderson Ponciano Da Silva Santos Filho
13. Alen Rastoder
17. Haval Mahdi
23. Charlie Marlowe

IFK Uddevalla:

1. Marcus Rentzhog Gerd (MV)
20. Joakim Andersson (MV)

7. Robert Bagger
10. Hector Maravilla
11. Granit Berisha (K)
77. Petrit Zhubi

2. Donat Gashi
3. Ismail Fazlija
5. Abass Hussein
6. Mergim Berisha
9. Fredrik Söderqvist
12. Arlind Sadriu
14. Egzon Lajqi
16. Albert Hiseni

Matchens spelare:

Örebro SK:

Sebastian Sallanto

Otroligt stark spelare som blixtrar till när det behövs. Hans mål i första halvlek visar på vilket register han besitter. Erbjuder alltid ett alternativ i djup när hans Örebro blir stressad av Uddevalla, något man kanske skall försöka hitta oftare?

IFK Uddevalla:

Marcus Gerd

I en match som inte lär kommas ihåg för dess förnämliga försvarsspel är Gerd ett utropstecken där han flera gånger i matchen räddar sitt Uddevalla. Tar det han ska samt lite till, vilket en bra målvakt skall göra. Spelar aggressivt och utmanar skytt ofta.

Domare: David Glavonjic (Danderyd), Arttu Kyynäräinen (Finland), Fredric Nilholt (Tumba)

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img