Alfredsson: ”ÖSK var hungrigare än oss”

Futsalmagasinet medverkade på den presskonferens som hölls efter den första semifinalen som spelades mellan ÖSK Futsal och IFK Uddevalla. Medverkande var Victor Huerta från ÖSK Futsal samt Mikael Alfredsson och Angelo Vega från IFK Uddevalla. Här är vad som sades.

Hur var matchen?

– Det är en jämn match. Vi gör det bra och det känns som att vi har mer rutin när vi sätter våra bollar. Jag tycker vi vinner rättvist, säger Vega om matchen.

– De är sylvassa i sina avslut och en sån här match i vår serielunk så blir det inte sånna här siffror. Det märks att man möter ett bra lag, säger Huerta om IFK Uddevalla.

ANNONS: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Ni har tre mål upp inför returen Victor. Hur tänker du kring det?

– Vi vet nu var vi står. Vi står upp mot dem riktigt bra, så vi vet att vi kommer att komma väl förbereda med våran skyttekung (Anel Coralic) och en av våra viktigaste spelare(Pajtim Abazi) tillbaka i spel.

Är Uddevalla det bästa motstånd ni har mött i år?

– Absolut. De har klasspelare. Jag vet inte hur många chanser Robert Bagger fick. Var han 100-procentig? säger Huerta och jämför Uddevalla med lagen från den norra serien:

– Med all respekt mot dem. Det här var vassare.

Ni pratade innan matchen om förändrat försvarsspel. Kände ni att ni klarade av att det på ett sätt ni förväntade er?

– Det funkade hyfsat. Det är några sekvenser där vi missar och då straffar de oss, och det är tillfälligheter, säger Huerta och fortsätter:

– De är skickliga. Vi borde ha gjort det bättre, men när vi väl gjorde det ordentligt tycker jag att vi lyckades. Det finns mycket mer att ta av och jag är jättenöjd med vår offensiv men mindre nöjd med vårt defensiva jobb.

Mikael Alfredsson får en fråga om ÖSK:s press i mitten av första halvlek:

– Jag tycker verkligen att just den perioden var ÖSK mycket hungrigare än vad vi var. Man märker att de hade hemmaplan och de var mer taggade. Vi hittar lite negativa saker hos varandra och då lägger man fokus på det.

Alfredsson fortsätter:

– Sen kommer vi tillbaka och när vi får lugnet igen så kan vi börja spela på rätt position igen.

Vega lägger till:

– Jag är mest imponerad av våra sista tio när vi har fem frisparkar emot oss, där vi inte orsakar en enda frispark. Vi tar en timeout och pratar om detta för att få igång fötterna.

– Det var ungefär tio-elva minuter kvar av halvleken när vi hade fem frisparkar och det är jag väldigt nöjd med. Killarna gör ett fantastiskt jobb och tar inga onödiga frisparkar och vi får inga straffar emot oss.

Uddevalladuon berömmer hemmalaget:

– Jag är imponerad av ÖSK. De gav oss en match och det var inte lätt. Jag förväntade mig inte att de skulle sätta den pressen dem gjorde om man säger så. Det gjorde de bra och det fick oss att jobba lite, säger Vega.

– Det är kul att ni gör det för det blir en roligare match att kolla på, säger Alfredsson.

LÄS ÄVEN: Trots sina fyra mål var Senad Berisha missnöjd med matchen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img