Ett rutinerat Djurgården IF anmäler sig till SFL

Jokkmokks SK Foto: Andres Moncada

Jokkmokks SK hade förberett sig för fest och så blev det. Läktarna på Östra Skolans Sporthall blev fullsatt redan 70 minuter innan avspark så det samiska museet som ligger mittemot öppnade sitt stora bildsal för alla som ville se matchens sändningen därifrån istället. Allt gick som planerad, i alla fall tills matchen började.

Djurgården spelade med ett kompakt försvar hela matchen och väntade på ett Jokkmokk som var monoton i sina rörelser.
Det gjorde det väldigt lätt för Djurgården att kontra, något som resulterade i 4-1 till gästerna i halvtid.

I andra halvleken inledde Jokkmokk matchen med snabba och fina omställningar vilket gav två reducerande mål. Dock släppte hemmalaget in fyra mål på fasta situationer på fem minuter och Djurgården fick därefter matchen dit de ville.

Djurgården med sina snabba omställningar och vassa fasta situationer är en rättvis vinnare idag. Gästerna var det laget som gjorde mest i matchen och som bjöd på flera varianter och snygga sekvenser.

Jokkmokk fick betala dyrt för sina misstag och Djurgården visade än en gång att rutinerade spelare vinner titlar medans unga spelare vinner bara matcher.

Matchfakta:

Kval till SFL omgång 1

Jokkmokks SK – Djurgården IF FF 3-12 (1-4)

Målskyttar, Jokkmokk: Mustafa Mohammed, Farid Safdari och Anders Kielatis.

Målskyttar, Djurgården: Jonathan Isaksson (3), Daniel Lindgren Zachrison (2), Andreas Johansson (2), Emil Gustavsson, Axel Hellberg Olsson, Michael Johansson, Viktor Johansson, John Mattis Länta (Självmål)

Daniel Moncada

Trotts tolv mål i bagaget idag så räddade målvakten  sitt Jokkmokk från ett större marginal i slutresultatet.

Djurgården IF FF:

Axel Hellberg Foto: Andres Moncada

Axel Hellberg Olsson

Idag gjorde han bara ett mål men låg bakom de flesta andra målen för sitt djurgården. En mycket intressant spelare som gör ett strålande förarbete och som missar nästan aldrig en passning eller tackling. En spelare att följa i framtiden.

Läs även: Seppälä: ”Jag vet hur vi ska slå Uddevalla”