Fördel för Skövde i kvalet mot Lidköping United

Skövde United vann det första dubbelmötet mot Lidköping United i kvalet.
Slutresultat blev till slut 9-6 till hemmalaget som nu har fördel inför returmatchen som spelas i Lidköping nästa helg.

Hemmalaget Skövde med förbundskapten Charbel Abraham i laget inledde matchen klart bäst och tog ledningen rättvist redan i den första spelminuten. Lidköping United kunde reducera och ta ledningen med 1-2 efter att Egzon Restelica gjort båda målen för bortalaget. Men efter en kort stund bara så kunde lagets stora stjärna Bilos Yonakhir göra 2-2 på ett skott utifrån.

Annons: Här hittar du oddsen för SM-slutspelet

Efter detta så gick det inte lång tid innan Lidköping drog på sig sin sjätte frispark,
vilket i futsal är straffspark. Julian Said klev fram för Skövde och satte viktiga 3-2 målet. Precis innan pausvilan kunde även Edin Salihovic sätta en straffspark som betydde 4-2 till Skövde i paus.

Den andra halvleken började precis som den första, hemmalaget började bäst och gjorde två snabba mål. Andra halvleken svängde fram och tillbaka med många målchanser för lagen. Till slut så blev det en tremålsseger för Skövde, resultatet innebär en fördel för Skövde inför returen som spelas om en vecka på söndagskväll i Lidköping.